Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nederland

Dat Nederland niet persé laag hoeft te liggen bewijst het dorp Nederland in de staat Colorado. Dit dorpje ligt op een hoogte van 2508 meter boven de zeespiegel.

Reizend door de Verenigde Staten kun je meer plaatsen terugvinden die verwijzen naar het land Nederland of plaatsen in Nederland. Zo ligt er in de staat Texas ook een stadje dat de naam Nederland draagt en zijn er meerdere plaatsen in Amerika die Holland heten. Veel van die plaatsen zijn daadwerkelijk gesticht door Nederlanders, maar dat is in het geval van Nederland in Wyoming niet zo.

De oorsprong van Nederland ligt zo halverwege de negentiende eeuw. De toen ontstane kleine nederzetting droeg toen de naam Dayton. Deze naam veranderde in Browns Crossing en toen de Amerikaanse post in 1871 er een kantoor opende werd de naam veranderd in Middle Boulder. Nadat de Mining Company Nederland de nabijgelegen Cariboumijn overnam, werd de naam in 1874 in Nederland veranderd. Het werd de thuisbasis voor Nederlandse mijnwerkers die in de buurt in de mijnen werkzaam waren.

Officieel wordt het jaar 1874 genoemd als stichtingsdatum van Nederland. Dat jaartal is terug te vinden op de gevel van de Town Hall. In dit gemeentehuis kun je een blauw landsgrensbord zien waar Nederland op staat. Dit bord werd in 2019 door de Nederlandse consul aan Nederland geschonken. Verder zul je in Nederland god moeten zoeken naar Nederlandse roots. Mogelijk zul je ze terugzien in de achternamen van de ongeveer tweeduizend inwoners. Typisch Nederlandse producten, gebouwen en lekkernijen zul je in Nederland niet zo snel aantreffen.

In het kantoor van de toeristische dienst hangt een klein kaartje van Nederland waar je als Nederlander een speld kunt pinnen op de plek waar je vandaan komt. Volgens een medewerkster van het bureau voor toerisme bezoeken er per dag ongeveer twee tot drie Nederlanders dit dorp. Dat is in de drukkere zomermaanden. Gedurende de rest van het jaar is het aantal Nederlandse bezoekers te verwaarlozen.

Hier ligt Nederland

Weersverwachting Nederland

vandaag
16° / 6°
morgen
16° / 5°
23 sep
14° / 3°
24 sep
15° / 3°
25 sep
18° / 4°
Meer weer van Nederland op klimaatinfo.nl

Meer informatie