De staat Florida is te vinden in het uiterste zuidoosten van de Verenigde Staten. De staat kent een roerige geschiedenis. Florida werd in het begin van de zestiende eeuw ontdekt door Juan Ponce de León. In de jaren die volgden zijn er vanuit de kust meerdere Spaanse expedities gestart waarbij de andere delen van de huidige staat Florida werden ontdekt. Niet lang hierna werd het stadje St-Augustine gesticht. Dit is vandaag de dag het oudste nog steeds bestaande stadje van de Verenigde Staten. Later vestigden ook de Engelsen zich in Florida wat uiteindelijk tot een oorlog leidde en het vertrek van de Spanjaarden uit Amerika. Later namen ze voor een korte periode macht weer over na een verdrag was het definitief gedaan met de Spaanse invloed in Florida. Toch kun je in Florida nog steeds de eeuwenlange invloed van de Spaanse overheersing goed merken. Ook de vele tienduizenden Cubaanse bannelingen hebben een grote invloed op het karakter van Florida. Er zijn in Florida behoorlijk wat prachtige dorpjes en steden te vinden. Het leuke van de verschillende dorpjes in de staat is dat ze allemaal een eigen karakter en verhaal hebben.

Of nu een rondreis door Florida maakt, de pretparken op gaat zoeken of een strandvakantie gaat vieren: je moet een ESTA aanvragen voordat je Amerika in mag. Dit is een elektronische toelating die je via internet moet regelen. Op die manier weten de Amerikaanse instanties vooraf wie er hun land komen bezoeken.

Key West

Key West vormt het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten. Dit gezellige plaatsje kent een tropisch klimaat en bereik je via de Highway 1. Deze snelweg voert je zuidwaarts vanaf Miami over een serie eilandjes – de Keys – tot je niet meer verder kunt.

Met de auto rijd je het stuk Miami – Key West in een kleine vier uur. Het stadje heeft een klein vliegveldje zodat je het ook met een binnenlandse vlucht kunt bereiken. Schrijver Ernest Hemingway woonde er een tijdje en meerdere kroegen beweren zijn stamkroeg te zijn. Op 19 km2 wonen ongeveer 23.000 mensen. Het is niet goedkoop om er te overnachten. Voor een hostel moet je al diep in de buidel tasten. Toch is het de moeite waard om juist hier te verblijven, want het stadje wordt bevolkt door paradijsvogels en is heel charmant met de vele houten huizen in alle kleuren van de regenboog.

 

» meer over Key West

Marathon

Marathon is een dorp in het zuidelijkste deel van de staat Florida. Marathon is te vinden op de archipel de Florida Keys. Het dorpje ligt verspreidt over verschillende eilanden die tot deze archipel behoren.

Het dorpje is ontstaan ten tijde van de aanleg van Florida East Coast Railroad. De naam Marathon komt tevens van het aanleggen van deze spoorlijn. De spoorwegwerkers noemden het een Marathon-klus om de spoorlijn aan te leggen. Vervolgens werd het station Marathon genoemd. Vandaag de dag is Marathon een populaire vakantiebestemming centraal in de Florida Keys. Marathon is met name bij families en gezinnen een populaire bestemming. In Marathon zijn opvallend veel visrestaurants te vinden. In deze restaurants worden hoofdzakelijk lokaal gevangen vissen, kreeften en krabbenscharen geserveerd.

» meer over Marathon