Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marathon

Marathon is een dorp in het zuidelijkste deel van de staat Florida. Marathon is te vinden op de archipel de Florida Keys. Het dorpje ligt verspreidt over verschillende eilanden die tot deze archipel behoren.

Het dorpje is ontstaan ten tijde van de aanleg van Florida East Coast Railroad. De naam Marathon komt tevens van het aanleggen van deze spoorlijn. De spoorwegwerkers noemden het een Marathon-klus om de spoorlijn aan te leggen. Vervolgens werd het station Marathon genoemd. Vandaag de dag is Marathon een populaire vakantiebestemming centraal in de Florida Keys. Marathon is met name bij families en gezinnen een populaire bestemming. In Marathon zijn opvallend veel visrestaurants te vinden. In deze restaurants worden hoofdzakelijk lokaal gevangen vissen, kreeften en krabbenscharen geserveerd.

Een van de populairste bezienswaardigheden van Marathon is het Dolhin Researh Center waar je als toerist de mogelijkheid heb om met dolfijnen te zwemmen. Andere bezienswaardigheden zijn het Florida Keys Aquarium en het zeeschildpadden ziekenhuis.

Marathon beschikt zelfs over een eigen vliegveld, Florida Keys Marathon International Airport. Op dit kleine internationale vliegveld landen en vertrekken hoofdzakelijk kleinere privévliegtuigen. Het wordt ook gebruikt voor helikoptervluchten over de Florida Keys. Een ervaring die je zeker niet mag missen. Vanuit de lucht krijg je een goed beeld hoe de verschillende Keys liggen en van de prachtige natuur rondom de eilanden.

Marathon wordt verbonden met de andere Keys en het vaste land van Florida doormiddel van de Seven Miles Bridge één van de langste segmentbruggen ter wereld. Ieder jaar wordt er op deze brug een beroemde hardloopwedstrijd gehouden.

Hier ligt Marathon

Weersverwachting Marathon

vandaag
32° / 28°
morgen
32° / 28°
21 jul
31° / 28°
22 jul
31° / 28°
23 jul
31° / 29°
Meer weer van Marathon op klimaatinfo.nl

Meer informatie