In de Amerikaanse staat Montana zijn veel dorpjes te vinden die je doen denken aan lang vervlogen tijden. Twin Bridges is daar een goed voorbeeld van.
Twin Bridges vind net als zoveel dorpen in de omgeving zijn oorsprong in de tweede helft van de negentiende eeuw. Dit is de tijd van de cowboys en de indianen, van de goudzoekers en de mijnstadjes. Twin Bridges is ontstaan op een knooppunt waar vier indianenroutes samenkwamen bij een bocht van de Beaverhead River. Vervoersmaatschappijen gebruikten deze routes, waardoor deze plek ideaal was om een nederzetting te starten. Logistiek gezien was het een goede locatie om te rusten en te eten. De eerste bewoners waren een rechter en zijn broer, in respectievelijk 1862 en 1864. Een jaar later, in 1865, bouwden de broers een brug over de Beaverhead en niet veel later volgde bij de Point of Rocks een tweede brug. Deze twee bruggen zorgden ervoor dat het dorp bij de officiële inschrijving in 1902 de naam Twin Bridges kreeg.
Als je het dorp nu binnenrijdt dan ademt het nog grotendeels de sfeer van begin twintigste eeuw uit. Langs de brede hoofdweg staan verschillende gebouwen die duidelijk ouder zijn dan de inwoners die je er tegenkomt. Over de bewoners: de merkt dat je op het platteland van Amerika terecht gekomen bent. Het autopark bestaat voor een groot deel uit pick-ups en de mannelijke inwoners lopen niet zelden met een hoofddeksel rond die wij Nederlanders als cowboyhoed zouden omschrijven.
Kenmerkende bouwwerken zijn de watertoren en de Doncaster Round Barn. Deze roodkleurige ronde schuur is een opvallend bouwwerk dat ongeveer drie kilometer ten zuiden van het dorp Twin Bridges staat. Om deze uit 1882 stammende schuur van dichtbij te zien moet je de hoofdweg verlaten en ongeveer zevenhonderd meter over een onverharde weg rijden. Tegenwoordig wordt de schuur, die ook wel bekend staat als de ‘Bayer’s Barn’, verhuurd voor bruiloften en partijen. Vroeger werd de schuur gebruikt als trainingsplek voor racepaarden.