Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Virginia City

Virginia City is één van de weinige overgebleven mijnplaatsjes die de tand des tijds ontstaan hebben. Het dorp biedt je een inkijk in de tijd van het Wilde Westen.

Het ontdekken van goud nabij de Alder Creek betekende het ontstaan van het mijnstadje Virginia City in de heuvels van Montana. Op 16 juni 1863 werd de naam ‘Verina’ voor het eerst gebruikt voor een kleine nederzetting die ontstaan was ongeveer een mijl ten zuiden van de goudvelden. Deze naam was een eerbetoon aan Varina Howell Davis, de eerste en enige First Lady van de Geconfedereerde Staten van Amerika ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens de officiële registratie van de plaats weigerde rechter G.G. Bissell om deze naam in te schrijven en veranderde het in Virginia City. Binnen enkele weken tijd groeide Virginia City uit tot een levendige plaats waar gelukszoekers naartoe kwamen in de hoop om goud en daarmee rijkdom te vinden.

Op het moment dat het territorium van Montana gevormd werd, kreeg Virginia City de status van hoofdstad. Dat bleef het niet voor lang, want op 19 april 1875 werd Helena de hoofdstad van Montana. Dat is het nog steeds. Nadat de goudkoorts voorbij was raakte Virginia City in verval. Het werd een spookstadje, een lot dat veel mijnstadjes beschoren was. In de jaren veertig van de vorige eeuw kochten Charles en Sue Bovey Virginia City op en begonnen het te restaureren. In de jaren vijftig begon het plaatsje een toeristische functie te krijgen.

Inmiddels is Virginia City in handen van de overheid en is het een ‘National Historic Landmark’. Het behoort tot de best bezochte toeristenattracties die in handen van de staat Montana is. Van de bijna driehonderd gebouwen die in Virginia City staan is ongeveer de helft afkomstig uit de negentiende eeuw. Het dorpje is eigenlijk een vrij toegankelijk openluchtmuseum geworden waar iets minder dan tweehonderd mensen wonen, waar meerdere horecazaken zitten en waar je een leuke mix aantreft van winkels die volledig operationeel zijn en winkels die vroeger goede zaken deden maar inmiddels alleen een museumrol vertolken.

Hier ligt Virginia City

Weersverwachting Virginia City

vandaag
9° / 3°
morgen
12° / 2°
5 okt
12° / 2°
6 okt
14° / 0°
7 okt
17° / 3°
Meer weer van Virginia City op klimaatinfo.nl

Meer informatie