Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Moab

Moab is een schattig woestijnplaatsje in Utah dat een ideale uitvalsbasis vormt voor bezoeken aan nabijgelegen nationale natuurparken zoals Arches en Canyonlands.

Wie een bezoek wil brengen aan Canyonlands National Park of Arches National Park die komt vrijwel zeker door Moab gereden. Redelijk wat toeristen kiezen ervoor om in Moab te overnachten, zodat ze van hieruit deze twee bijzondere natuurgebieden kunnen bezoeken. De entree van Arches NP ligt slechts op enkele mijlen ten noorden van Moab en ook de meest geliefde entree tot het ravijnachtige landschap van Canyonlands ligt niet ver van Moab vandaan. Hierdoor is Moab uitgegroeid tot een toeristische plaats die vooral in het zomerseizoen erg levendig is. Wie hier in juli of augustus wil overnachten die doet er dan ook goed aan om op tijd te reserveren. Anders is de kans groot dat je geen plek hebt of veel te veel betaalt voor een hotelkamer in Moab.

Het dorp telt officieel ruim vijfduizend inwoners. In de zomer is er vaak een zelfde aantal toeristen aanwezig, waardoor het aantal mensen in Moab zomaar verdubbelt. Moab kent één lange hoofdstraat die van noord naar zuid loopt. Hieraan liggen de meeste winkels, eetgelegenheden en hotels. Het dorp wordt omringd door bergachtig gebied, waardoor je een fraai uitzicht hebt op roodgekleurde bergwanden en -toppen.

Moab is niet alleen een goede uitvalsbasis om Arches en Canyonlands te bezoeken, het staat ook bekend om de vele georganiseerde activiteiten die je van hieruit kunt ondernemen zoals raften op de Colorado-rivier, off-road trails berijden of paardrijden. Een ding is zeker: het landschap waarin je je gaat bevinden is adembenemend mooi en ook beroemd. Hier zijn geregeld (delen van) films opgenomen zoals ‘Indiana Jones and the Last Crusade’ en ‘Once Upon a The West’. In het Red Cliff Ranch Film Museum leer je alles over hoe de filmindustrie dankbaar gebruik gemaakt heeft van de omgeving van Moab. Een ander interessant museum is de Museum of Moab, dat zich vooral richt op de geschiedenis en archeologie van Moab.

Hier ligt Moab

Weersverwachting Moab

vandaag
5° / -4°
morgen
6° / -4°
27 mrt
6° / -5°
28 mrt
10° / -2°
29 mrt
15° / 5°
Meer weer van Moab op klimaatinfo.nl

Meer informatie