Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Washington

Mooiste dorpjes van Washington

De staat Washington, niet te verwarren met de hoofdstad van de VS, ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten en staat bekend om de vele bossen en prachtige natuurparken zoals Mount Rainier. Langs de fraaie autoroutes vind je verschillende mooie dorpen.

Washington is niet alleen rijk aan bossen, maar ook aan water en bergen. Er komen maar liefst drie berggebieden voor in Washington: de Cascades, de Blue Mountains en de Olympic Mountains. Hoofdstad Seattle is veruit de grootste plaats van de staat. Hier zijn multinationals zoals Amazon, Boeing, Starbucks, Expedia en Microsoft gevestigd.

De dorpen binnen Washington variëren van karakter. Sommige plaatsjes zijn al in de negentiende eeuw ontstaan en hebben een historisch hart dat onaangetast de tand des tijds doorstaan lijken te hebben, terwijl andere plaatsjes juist vanwege een transformatie de moeite waard geworden zijn. Een voorbeeld hiervan is Leavenworth dat meer weg heeft van een Alpendorp dan van een typisch Amerikaans dorpje.

Leavenworth

Washington

Op het moment dat je het dorp Leavenworth binnenrijdt, waan je je ergens in een plaatsje dat gelegen is in de Beierse bergen. Je bent echter gewoon in Amerika.

Snohomish

Washington

Als je door het Amerikaanse Budget Travel Magazine genoemd wordt als één van de tien coolste dorpen van de Verenigde Staten, dan ben je een bezienswaardigheid.