Washington

Verenigde Staten

De staat Washington, niet te verwarren met de hoofdstad van de VS, ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten en staat bekend om de vele bossen en prachtige natuurparken zoals Mount Rainier. Langs de fraaie autoroutes vind je verschillende mooie dorpen.

Washington is niet alleen rijk aan bossen, maar ook aan water en bergen. Er komen maar liefst drie berggebieden voor in Washington: de Cascades, de Blue Mountains en de Olympic Mountains. Hoofdstad Seattle is veruit de grootste plaats van de staat. Hier zijn multinationals zoals Amazon, Boeing, Starbucks, Expedia en Microsoft gevestigd.

De dorpen binnen Washington variëren van karakter. Sommige plaatsjes zijn al in de negentiende eeuw ontstaan en hebben een historisch hart dat onaangetast de tand des tijds doorstaan lijken te hebben, terwijl andere plaatsjes juist vanwege een transformatie de moeite waard geworden zijn. Een voorbeeld hiervan is Leavenworth dat meer weg heeft van een Alpendorp dan van een typisch Amerikaans dorpje.

Leavenworth

Op het moment dat je het dorp Leavenworth binnenrijdt, waan je je ergens in een plaatsje dat gelegen is in de Beierse bergen. Je bent echter gewoon in Amerika.

Bijna alles in Leavenworth doet je aan Duitsland of Oostenrijk denken. De bergen geven je het gevoel dat je ergens in de Beierse Alpen bent en de bouwstijl van de meeste panden past veel beter in het centrale deel van Europa dan in de Amerikaanse staat Washington. Schuine daken met soms een enorme oversteek, veel hout in de exterieurs en typisch Duitse uithangborden maken zetten menig bezoeker op het verkeerde been. Zeker omdat je hier schnitzels en braadworst eet, Duitse bieren kunt drinken en pretzels veelvuldig als snack geserveerd worden. Als het winter is wordt dit effect nog versterkt, want de sneeuw zorgt er dan voor dat je je in een wintersportplaats in de Alpen waant.

» meer over Leavenworth

Snohomish

Als je door het Amerikaanse Budget Travel Magazine genoemd wordt als één van de tien coolste dorpen van de Verenigde Staten, dan ben je een bezienswaardigheid.

Op het moment dat wij Snohomish bezoeken, doen we dat nadat we eerst drie dagen in Seattle doorgebracht hebben. Zodra we deze grote stad verlaten zien we het landschap al snel veranderen. Het beton en de bakstenen maken plaats voor bomen en licht glooiende landschappen. De transitie van metropool naar platteland geschiedt sneller dan we verwachtten. Snohomish bereiken we binnen een half uur rijden vanuit Seattle. Het plaatsje dat ongeveer tienduizend inwoners telt mag echt tot het platteland gerekend worden. Je ziet dat op alle mogelijke manieren.

» meer over Snohomish