Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Muizenberg

Muizenberg wordt beschouwd als de belangrijkste surfplek in de omgeving van Kaapstad en is momenteel de thuisbasis van een surfgemeenschap, met als middelpunt de populaire ‘Surfer’s Corner’. Kenmerkend voor Muizenberg zijn de felgekleurde strandhuisjes.

De charmante strandhuisjes zijn een iconisch symbool van Zuid-Afrika geworden en trekken bezoekers uit alle hoeken van de wereld. Het verhaal van deze strandhuisjes gaat terug tot het Victoriaanse tijdperk, toen ze werden gebruikt als kleedkamers en opslag voor badgasten. Na verloop van tijd ontwikkelden ze zich tot geliefde strandhuisjes die gezinnen een geliefde ruimte boden om te ontspannen, te zonnebaden en te genieten van de verfrissende zeebries. Elk strandhuis heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid, bespat met een caleidoscoop aan kleuren. Van zonnig geel en speels roze tot rustgevend blauw en vurig oranje, geen twee huizen zijn precies hetzelfde. Deze levendige weergave zorgt voor een visueel verbluffende scène, vooral tegen de achtergrond van de ruige bergen en eindeloze blauwe lucht. Geen wonder dat deze juweeltjes een paradijs voor fotografen zijn!

Muizenberg staat bekend als een van de beste surfspots in Zuid-Afrika voor beginners dankzij de consistente golven en de zacht glooiende zandbodem van het strand bij Surfer’s Corner. De spot biedt zowel linkse als rechtse breaks en als je nog niet kunt surfen, zijn er genoeg surfshops die lessen aanbieden.

Muizenberg zou vernoemd zijn naar Wynand Willem Muijs die in 1743 het bevel voerde over een kleine buitenpost aan de Zandvlei. Muizenberg begon als een plek voor vakantiehuizen voor de rijken na de ontdekking van goud in de Witwatersrand in 1886. Sindsdien is de populariteit van Muizenberg alleen maar toegenomen. Omdat het witte zandstrand kilometers lang is, hoef je hier nooit te zoeken naar een plekje om te kunnen zonnebaden. Muizenberg Beach, bekroond met de Blauwe Vlag, is ook een geweldige plek om gewoon achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Het ondiepe water biedt veilig zwemmen voor het hele gezin en wordt in het seizoen goed in de gaten gehouden door getrainde badmeesters.

Het strand van Muizenberg ligt aan False Bay, dat bekend staat om zijn populatie witte haaien. Dit is de reden dat er een haaienwacht bestaat die vanuit Muizenberg opereert. Deze waarschuwt als er haaien in de buurt komen van zwemmers op het hoofdstrand en surfers op Surfer’s Corner. Op een bord staat vermeld wanneer en waar er voor het laatst haaien gespot zijn in False Bay.

Muizenberg Beach is een zogenaamd Blue Flag Beach. Surfers en andere badgasten hebben meer oog voor de vlaggen die de haaienspotters gebruiken om de haaienactiviteit in de baai aan te geven. Groen betekent veilig, bij een rode vlag is er een verhoogde kans op haaien en bij de zwarte vlag zijn de condities om haaien te spotten matig of slecht. Bij een witte vlag moet je het water uit. Deze vlag geeft aan dat er een haai bij Muizenberg Beach gezien is. Er luidt dan ook een niet te negeren sirene.

Hier ligt Muizenberg

Weersverwachting Muizenberg

vandaag
17° / 11°
morgen
18° / 10°
15 jun
19° / 12°
16 jun
18° / 13°
17 jun
22° / 11°
Meer weer van Muizenberg op klimaatinfo.nl

Meer informatie