Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Riebeek-Kasteel

Eén van de oudste plaatsen van Zuid-Afrika is Riebeek-Kasteel. Het schilderachtige dorp ligt in het district Swartland en de provincie Westkaap. De regio van Riebeek-Kasteel is een geliefde locatie bij zowel lokale bevolking als toeristen.

De naam Riebeek-Kasteel komt de in Culemborg geboren Jan van Riebeek die als één van de eerste Europeanen deze regio aandeed. Hij was daarmee de eerste Nederlandse stichter van een kolonie in Zuid-Afrika. Hij deed dit in opdracht van de VOC en uiteindelijk groeide deze kolonie uit tot het huidige Zuid-Afrika. Het relatief oude dorp heeft door de eeuwen heen een aantal interessante bezienswaardigheden gekregen waardoor het een populaire bestemming is geworden voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Niet alleen het dorp, maar ook de directe omgeving hebben een grote aantrekkingskracht op de vele bezoekers.

In het dorp zelf staat de prachtige Nederlands-hervormde kerk Riebeek-Kasteel. Deze kerk werd gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw en is door de jaren heen zeer goed onderhouden en ziet er nog altijd prachtig uit. De kerk verving een oude kerk waar tegenwoordig het stadsmuseum in de te vinden is. Ook dit museum is een interessante locatie om te bezoeken en zo meer te weten te komen over Riebeek-Kasteel en de omgeving. De regio heeft ook een aantal goede wijnboerderijen die zeer de moeite van een bezoek waard zijn. Je kunt hier interessante en leerzame rondleidingen krijgen en zo meer te weten komen over de uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen die hier vandaan komen. Natuurlijk zit er in een rondleiding ook een mogelijkheid om de wijnen te proeven. Overigens kun je de lokale wijnen ook prima proeven in één van uitstekende restaurants die hier te vinden zijn. Dan kun je ultieme beleving hebben van het eten van lokale producten gecombineerd met heerlijke wijn uit de regio. Er is geen betere plek om deze hoogstaande producten te proeven dan letterlijk op de grond waar ze vandaan komen.

Hier ligt Riebeek-Kasteel

Weersverwachting Riebeek-Kasteel

vandaag
13° / 9°
morgen
12° / 7°
21 jul
14° / 3°
22 jul
18° / 5°
23 jul
12° / 5°
Meer weer van Riebeek-Kasteel op klimaatinfo.nl

Meer informatie