Noordoost-Zwitserland

Zwitserland

De regio Noordoost-Zwitserland is zoals zijn naam al doet vermoeden te vinden in het noordoostelijke deel van Zwitserland. De regio beslaat meerdere kantons. De kantons Schaffhausen, Thurgau, Sankt Gallen, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerhoden en Glarus behoren tot deze regio. Opvallend is dat deze regio een stuk minder bergachtiger is dan de andere delen van Zwitserland. Naast de vele prachtige dorpjes in deze regio zijn er ook een aantal steden te vinden zoals Sankt Gallen, Thurgau, Schaffhausen en Appenzell. Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de regio is de Bodensee. De dorpen die te vinden zijn aan dit meer behoren tot de mooiste van Zwitserland.

Stein am Rhein

Stein am Rhein is een klein dorp aan het Bodenmeer in het noordoosten van Zwitserland. Het dorpje ligt in het kanton Schaffhausen in de regio Noordoost-Zwitserland. Het dorp staat bekend om zijn prachtig gevels.

Stein am Rhein ligt op de plaats waar de Rijn in de Bodensee stroomt op de grens met Duitsland. In tegenstelling tot de rest van Zwitserland is het landschap rondom Stein am Rhein niet bergachtig maar glooit het een beetje. Hierdoor doet het plaatsje eerder Oostenrijks of Duits aan. Toch is het een echt Zwitsers dorpje. Stein Am Rhein is doordat de omgeving van het dorp ook voor minder getrainde wandelaars geschikt is een geliefde plaats voor toeristen.

» meer over Stein am Rhein