Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stein am Rhein

Stein am Rhein is een klein dorp aan het Bodenmeer in het noordoosten van Zwitserland. Het dorpje ligt in het kanton Schaffhausen in de regio noordoost Zwitserland. Het dorp staat bekend om zijn prachtig gevels.

Stein am Rhein ligt op de plaats waar de Rijn in de Bodensee stroomt op de grens met Duitsland. In tegenstelling tot de rest van Zwitserland is het landschap rondom Stein am Rhein niet bergachtig, maar glooit het een beetje. Hierdoor doet het plaatsje eerder Oostenrijks of Duits aan. Toch is het een echt Zwitsers dorpje. Stein am Rhein is doordat de omgeving van het dorp ook voor minder getrainde wandelaars geschikt is een geliefde plaats voor toeristen.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp zijn de schitterend beschilderde gevels. Deze gevels zijn in de vorige eeuw met minutieuze precisie gerenoveerd en tegenwoordig weer in hun originele schoonheid te bewonderen. Zo goed als alle huizen in het oude centrum van Stein am Rhein zijn voorzien van deze bijzondere schilderingen. De twee belangrijkste bezienswaardigheden in de “Altstadt” van Stein am Rhein zijn het Rathaus en de Sint Georges kerk met zijn gedraaide toren.

Veel toeristen die Stein am Rhein een bezoek brengen doen dit op de fiets op tijdens een reisje langs de Rijn. Vooral in de zomermaanden zijn er behoorlijk wat toeristen in het dorp te vinden. Op zonnige dagen zijn de terrassen gevuld met mensen die aan het genieten zijn van al het goede wat dit bijzonder Zwitsers dorp te bieden heeft.

Hier ligt Stein am Rhein

Weersverwachting Stein am Rhein

vandaag
13° / 5°
morgen
16° / 4°
22 mrt
18° / 6°
23 mrt
17° / 9°
24 mrt
15° / 9°
Meer weer van Stein am Rhein op klimaatinfo.nl

Meer informatie