Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montville

In het moderne Australië zijn er niet zoveel mooie historische dorpjes. Vandaar dat Montville gekoesterd wordt door inwoners van de Sunshine Coast. Het dorpje Montville werd gesticht in 1887 door Duitse Immigranten die leefden hier vooral van de landbouw en houtkap.

Hoewel de naam dan weer Frans is ‘Montville’ oftewel ‘Bergdorp’. Montville ligt zo’n 40 km vanaf de kust en met een ligging op 400 meter hoogte is het hier ook direct een stuk frisser. Hoewel ik de omgeving vooral heuvelachtig en glooiend zou noemen en niet bergachtig. Veel van de historische gebouwen zijn bewaard gebleven. Mede doordat kunstenaars en ambachtslieden het dorpje ontdekten. Die hadden hier hun eigen enclave en zorgden ervoor dat de oude gebouwen niet gesloopt werden, maar juist opgeknapt. Tegenwoordig zet ook de overheid zich actief in voor het behoud en de renovatie van het historisch erfgoed.

Die huizen en gebouwen, waarvan sommige nog dateren uit de tijd van de vroege Europese nederzetting in de late 19e eeuw, zijn de belangrijkste trekpleister van het inmiddels bij toeristen erg geliefde dorp.
Vooral de hoofdstraat doet echt Europees aan. Bijna alle historische gebouwen zijn omgetoverd tot restaurant, galerij, souvenirwinkel of spirituele shop. Zoek je kristallen, een dromenvanger of tarotkaarten? In Montville heb je keuze te over.
Leuk weetje mocht je tijdens je reis door Australië behoefte hebben aan Nederlands comfort voedsel, ga dan naar Waffle-On Stroopwafels voor stroopwafels, wafels, Hollandse pannenkoeken en een broodje kroket.
Montville is niet autovrij, zeker in het weekend lastig om een parkeerplek te vinden. Ga vroeg of nog beter, ga op een doordeweekse dag. Je kunt een bezoek aan het mooie dorpje Montville heel goed combineren met een bezoek aan het Kondalilla National Park. Dit natuurgebied heeft diverse watervallen en meerdere langere en kortere wandelroutes.

Hier ligt Montville

Weersverwachting Montville

vandaag
21° / 8°
morgen
23° / 6°
15 jun
22° / 9°
16 jun
20° / 9°
17 jun
20° / 11°
Meer weer van Montville op klimaatinfo.nl

Meer informatie