Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Portugal

Mooiste dorpjes van Portugal

Portugal beslaat het zuidwestelijke deel van het Iberisch schiereiland. Portugal heeft als enige buurland Spanje en moet het Iberisch schiereiland verder nog delen met het Brits overzees gebied Gibraltar. Portugal bestaat uit achttien districten en twee autonome regio’s. Deze twee autonome regio’s zijn de eilandengroepen de Azoren en Madeira. De geschiedenis van Portugal gaat terug tot in de oudheid, maar het huidige Portugal is ontstaan in de twaalfde eeuw. Een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Portugese geschiedenis is de verovering van Lissabon op de Moren. Deze Moren hadden de stad en een groot deel van deze regio al enkele eeuwen in handen. Nog steeds is op veel plekken de invloed hiervan zichtbaar. De verovering van Lissabon kwam tot stand met behulp van kruisridders.

Het huidige Portugal is lid van de Europese Unie, behoort tot de Schengenlanden en je kunt er met de euro betalen. Dit allemaal maakt een reis naar Portugal erg gemakkelijk. Portugal staat voornamelijk bekend om zijn prachtige grote steden zoals Lissabon, Porto en Coimbra, maar in het land zijn er ook tal van prachtige kleine en pittoreske dorpjes te vinden. In deze dorpen kun je nog de echte oude Portugese sfeer proeven.

Algarve

Portugal

De Algarve is de populairste vakantiebestemming in Portugal. In de zomermaanden vliegen en rijden vele tienduizenden toeristen naar deze geliefde regio.

Lissabon

Portugal

De regio Lissabon staat voornamelijk bekend om de stad Lissabon. Maar in deze regio zijn ook een aantal schitterende dorpen te vinden. Met name in de buurt van de Atlantische kust kom je er nog een aantal tegen.

Madeira

Portugal

Net als op het Portugese vaste land zijn er op Madeira tal van prachtige en bijzondere dorpen te vinden. Op het eiland Madeira is eigenlijk maar één echte stad te vinden en dat is de hoofdstad Funchal.