Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanzarote

Mooiste dorpjes van Lanzarote

Lanzarote is een prachtig vulkanisch eiland waar het toerisme de afgelopen decennia zeker invloed gehad gehad heeft. Voorheen onbeduidende dorpen zoals Puerto del Carmen en Playa Blanca zijn uitgegroeid tot grote badplaatsen. Ook het leven in de andere dorpen is veranderd door de komst van het toerisme. Toch zijn er op Lanzarote nog voldoende dorpjes te vinden die niet verpest zijn door het massatoerisme. Dorpen waar moeder de vrouw op haar slippers de was ophangt terwijl er geen toerist in de buurt te vinden is. Sommige dorpjes zijn zelfs zo rustig dat je op sommige momenten denkt dat het een spookdorp is. Als mooiste dorpjes op Lanzarote hebben we een paar dorpen gekozen die wel door de toeristen volop bezocht worden, maar die gelukkig niet verpest zijn door het toerisme. Prachtige straatjes en pleinen of juist nog het vrij ruige vissersleven… de dorpen van Lanzarote hebben het allemaal.

Op de website www.allesoverlanzarote.nl vind je meer informatie over Lanzarote en twintig dorpen en steden op Lanzarote.

Haría

Lanzarote

Haría is een dorp gelegen in het noorden van Lanzarote. Haría ligt in ‘Dal der Duizend Palmen’. Deze naam dankt het aan de vele palmbomen die hier staan.

La Caleta de Famara

Lanzarote

La Caleta de Famara is hét surfdorp van Lanzarote. De vrijwel constant aanwezige passaatwind en de vele golven in de Bahia de Penedo maken van het dorp een ideale surfspot.

Teguise

Lanzarote

Als je het over mooie dorpen hebt dan is het centraal op Lanzarote gelegen Teguise daar een fraai voorbeeld van. Wat ons betreft het mooiste dorp van het eiland en zelfs een van de mooiste dorpen van Spanje.

Yaiza

Lanzarote

Het in het zuiden van Lanzarote gelegen dorp Yaiza wordt vaak vermeld als het ‘mooiste dorp van Lanzarote’. Sommige mensen menen zelfs dat Yaiza het mooiste dorp van heel Spanje is.