Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Teguise

Als je het over mooie dorpen hebt dan is het centraal op Lanzarote gelegen Teguise daar een fraai voorbeeld van. Wat ons betreft het mooiste dorp van het eiland en zelfs een van de mooiste dorpen van Spanje.

Teguise kent een historie die terug gaat tot het jaar 1418. In dat jaar stichtte Maciot de Béthencourt de stad La Villa Real. Niet veel later werd de naam door de stichter verandert in Teguise, zijn echtgenote. Teguise is altijd een belangrijke stad geweest op het eiland Lanzarote. Tot het jaar 1852 was het zelfs de hoofdstad van Lanzarote, een rol die Teguise in dat jaar verloor aan het aan de kust gelegen Arrecife. Wie het hedendaagse Teguise vergelijkt met Arrecife doe mag de toenmalige overheid dankbaar zijn voor die beslissing. Waar Arrecife uitgegroeid is tot een weinig tot de verbeelding sprekende stad daar is Teguise een prachtig charmant dorp gebleven.

Helaas bezoeken de meeste toeristen Teguise op het verkeerde moment: de zondag. Op die dag vind van 9 tot 14 uur de wekelijkse markt plaats in het dorp. Dit is veruit de drukst bezochte en belangrijkste markt van Lanzarote. Door de vele kramen die in het centrum opgesteld staan zie je nog wel dat je je in een mooi dorp bevindt, maar wordt de werkelijke schoonheid van Teguise bedolven door de mensenmassa en de vele handelswaren. Zodra de markt afgelopen is wordt het er niet  veel fraaier op, want hoewel de kramen tegen drie uur grotendeels verdwenen zijn blijft er over het algemeen nog wel veel vuil in de straten zwerven.

Nee, Teguise bezoek je het beste op een doordeweekse dag. Vermijd de maandag maar, want dan is niet alles open. Kies vooral een van de andere dagen en dan het liefst na 14 uur. De laatste bussen met toeristen zijn dan over het algemeen verdwenen uit Teguise. Op dat moment, het moment dat de meeste toeristen weg zijn, zie je hoe mooi het dorp is. Er zit totaal geen structuur in de vormen van de straten en pleinen. Hierdoor ontstaat er één grote ontdekkingsreis langs tapasbars, fraaie winkeltjes, authentieke straten, mooie gebouwen en sfeervolle pleinen. Het mooiste plein is Plaza de la Constitución. Aan dit plein ligt de kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. Deze kerk stamt uit het jaar 1418, het jaar dat de stad gesticht werd. Aan de Calles Herrera y Rojas staat het Palacio del Marqués. Grote kans dat uw aandacht getrokken wordt door de vele bloemen bij de ingang. Op het binnenhof zit een van de beste wijnrestaurants van het eiland: Patio de Vino. Niet goedkoop, wel goed!

Een laatste plein dat we niet onvermeld kunnen laten is Plaza Maciot de Béthencourt. Dit plein is veranderd in een openluchtmuseum. Op de muren van de huizen zijn schilderijen als muurschildering aangebracht. Echt de moeite waard om een rondje over dit plein te maken.

Hier ligt Teguise

Weersverwachting Teguise

vandaag
29° / 21°
morgen
29° / 21°
13 jul
29° / 21°
14 jul
29° / 21°
15 jul
31° / 21°
Meer weer van Teguise op klimaatinfo.nl

Meer informatie