Weersverwachting Teguise

vandaag
19° / 17°
morgen
19° / 17°
6 dec
19° / 17°
7 dec
19° / 17°
8 dec
19° / 17°

Teguise

Waar ligt Teguise?

Externe links

Helaas bezoeken de meeste toeristen Teguise op het verkeerde moment: de zondag. Op die dag vind van 9 tot 14 uur de wekelijkse markt plaats in het dorp. Dit is veruit de drukst bezochte en belangrijkste markt van Lanzarote. Door de vele kramen die in het centrum opgesteld staan zie je nog wel dat je je in een mooi dorp bevindt, maar wordt de werkelijke schoonheid van Teguise bedolven door de mensenmassa en de vele handelswaren. Zodra de markt afgelopen is wordt het er niet  veel fraaier op, want hoewel de kramen tegen drie uur grotendeels verdwenen zijn blijft er over het algemeen nog wel veel vuil in de straten zwerven.

Nee, Teguise bezoek je het beste op een doordeweekse dag. Vermijd de maandag maar, want dan is niet alles open. Kies vooral een van de andere dagen en dan het liefst na 14 uur. De laatste bussen met toeristen zijn dan over het algemeen verdwenen uit Teguise. Op dat moment, het moment dat de meeste toeristen weg zijn, zie je hoe mooi het dorp is. Er zit totaal geen structuur in de vormen van de straten en pleinen. Hierdoor ontstaat er één grote ontdekkingsreis langs tapasbars, fraaie winkeltjes, authentieke straten, mooie gebouwen en sfeervolle pleinen. Het mooiste plein is Plaza de la Constitución. Aan dit plein ligt de kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. Deze kerk stamt uit het jaar 1418, het jaar dat de stad gesticht werd. Aan de Calles Herrera y Rojas staat het Palacio del Marqués. Grote kans dat uw aandacht getrokken wordt door de vele bloemen bij de ingang. Op het binnenhof zit een van de beste wijnrestaurants van het eiland: Patio de Vino. Niet goedkoop, wel goed!

Een laatste plein dat we niet onvermeld kunnen laten is Plaza Maciot de Béthencourt. Dit plein is veranderd in een openluchtmuseum. Op de muren van de huizen zijn schilderijen als muurschildering aangebracht. Echt de moeite waard om een rondje over dit plein te maken.

Foto's van Teguise