Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Andalusië

Mooiste dorpjes van Andalusië

Andalusië is één van de zeventien autonome regio’s in Spanje. Het is van alle regio’s de meest zuidelijk gelegen en staat bekend om zijn witte dorpjes. De hoofdstad van deze regio is Sevilla. Andere grote steden in de regio zijn Almeria, Cadiz, Cordoba en Malaga. Enkele van de beroemdste kustregio’s van Spanje zoals de Costa del Sol en de Costa del Luz zijn te vinden in Andalusië.
Zoals gezegd staat de regio Andalusië bekend om zijn prachtige witte dorpen. Het merendeel van deze dorpen zijn te vinden in een van de vele prachtige natuurparken die de regio rijk is. De Sierra de las Nieves is hier een mooi voorbeeld van. Veel van de dorpen in Andalusië hebben een Moorse achtergrond aangezien de Moren tot achter in de vijftiende eeuw over deze regio heersten.
Een van de belangrijkste exportproducten uit Andalusië is de sherry. De versterkte wijnsoort wordt hoofdzakelijk gemaakt van de Pedro Ximénez druif die verbouwd wordt in de omgeving van het stadje Jerez de la Frontera. Verder staat de regio bekend om de flamencomuziek en de Iberische paarden.

Baeza

Andalusië

Baeza is een kleine stad in het noordelijke deel van de regio Andalusië, in de provincie Jaén. Net als het dorpje Sabiote en de stad Úbeda, maakt Baeza deel uit van de La Loma regio.

Casares

Andalusië

Casares behoort tot de mooiste en bekendste dorpen van Andalusië. Casares behoort tot de witte dorpen van Spanje. De heuvelachtige ligging van het dorp zorgt ervoor dat het jaarlijks door behoorlijk toeristen bezocht wordt.

Gaucin

Andalusië

Het dorpje Gaucin is één van de witte dorpjes in Andalusië. Het dorp ligt op ongeveer een half uur rijden van de Costa del Sol. Het karakteristieke dorpje kom je tegen onderweg naar Ronda, maar is het stoppen zeker waard.

Genalguacil

Andalusië

Het witte dorp Genalguacil is te vinden in de bergen van Andalusië. Genalguacil kan vanaf de kust het makkelijk bereikt worden vanaf Estepona. Deze slingerweg neemt je mee door het Paraja Naturel Los Reales de Sierra Bermeja.

Grazalema

Cádiz

Grazalema is een dorpje gelegen in het natuurgebied la sierra de Grazema in Andalusië. Het dorpje met maar ongeveer 2200 inwoners is een van de zogenaamde “witte dorpen” in de regio.

Iznájar

Andalusië

Als je het over de mooiste dorpjes van Andalusië hebt dan kun je niet om het idyllisch gelegen Iznájar heen. De ligging op een heuvel aan het Meer van Iznájar geeft het dorp een bijzondere setting.

Jubrique

Andalusië

Het dorpje Jubrique is een van de witte dorpjes van Andalusië. Het dorp ligt op 558 meter boven de zeespiegel en is via een doorgaande weg goed bereikbaar vanaf de kust. Onderweg naar het dorp kom je prachtige vergezichten tegen.

Priego de Córdoba

Andalusië

Temidden van vele vierkante kilometers aan olijfboomgaarden ligt het dorp Priego de Córdoba. Het plaatsje ligt in het hart van de autonome regio Andalusië en is een fraai voorbeeld van de vele mooie dorpen die je hier aantreft.

Sabiote

Andalusië

Sabiote is een klein dorp in het noordelijke deel van de Spaanse regio Andalusië, in de provincie Jaén. Het dorp ligt iets ten noordoosten van de stad Úbeda en is vooral bekend van het kasteel van Sabiote.

Setenil de las Bodegas

Andalusië

Setenil de las Bodegas is een klein maar prachtig dorpje in de provincie Cádiz in het zuiden van Andalusië. Het dorpje staat bekend om zijn rotswoningen. Mede hierdoor zijn er het gehele jaar behoorlijk wat toeristen in het dorp te vinden.

Tolox

Andalusië

Het dorpje Tolox is te vinden in de bergen van de provincie Malaga niet ver van de Middellandse Zee. Het dorp is bereikbaar via een slingerende weg die dwars door een prachtig natuurgebied dat vol staat met olijfbomen.