Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Genalguacil

Het witte dorp Genalguacil is te vinden in de bergen van Andalusië. Genalguacil kan vanaf de kust het makkelijk bereikt worden vanaf Estepona. Deze slingerweg neemt je mee door het Paraja Naturel Los Reales de Sierra Bermeja.

Het dorp is vernoemd naar de rivier de Genal die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het dorp. Net als de meeste dorpen in de omgeving van Genalguacil is het dorp ontstaan ten tijde van de Moorse overheersing van deze streek. De heuvels werden voor komst van de moren al bewoond, maar de eerste permanente bewoning vond plaats vanaf de achtste eeuw na Christus. In de omgeving van Genalguacil werd ijzer, lood en zelfs goud en zilver gevonden. Nadat de Moren verdreven werden in de vijftiende en zestiende eeuw kwamen de meeste dorpen leeg te staan, in Genalguacil woonden aan het einde van de vijftiende eeuw nog slecht zevenenzeventig mensen.

Tegenwoordig wonen er ongeveer vijfhonderd mensen in het dorp, die voornamelijk van de landbouw, veeteelt en het toerisme leven. Het merendeel van de toeristen die naar Genalguacil afreizen komen er voor de kunst. Het dorp staat namelijk bekend als een openluchtmuseum. Overal in het dorp kom je prachtige grote en kleine kunstwerken tegen. Zelf zegen we verschillende beelden en muurschilderingen tijdens onze wandeling door het dorp. Ieder jaar wordt in het dorp het kunstfestival; “Los Encuentros de Arte del Valle del Genal” gehouden. Ieder jaar wordt er tijdens dit festival weer een nieuw kunstwerk in het dorp geplaatst.

Het Museo de Arte Contemporáneo Fernando Centeno López is het museum van het dorp. Het museum is vernoemd naar de voormalige burgemeester van het dorp. In het museum zijn voornamelijk kunstwerken te vinden die zijn geschonken door kunstenaar die hebben meegedaan aan het Los Encuentros de Arte del Valle del Genal. Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn de kerk van San Pedro de Verona en het Plaza de la Constitución. Vanaf dit plein heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van het dorp.

Hier ligt Genalguacil

Weersverwachting Genalguacil

vandaag
22° / 14°
morgen
15° / 8°
28 mrt
15° / 5°
29 mrt
22° / 9°
30 mrt
23° / 12°
Meer weer van Genalguacil op klimaatinfo.nl

Meer informatie