Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bretagne

Mooiste dorpjes van Bretagne

Bretagne is de meest westelijk gelegen regio van Frankrijk. De regio bestaat uit vier departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. De belangrijkste en grootste steden van deze regio zijn Brest, Vannes, Quimper en Saint-Malo. De hoofdstad van de regio is Rennes. Dit nadat in Nantes, de vorige hoofdstad, onderdeel uit ging maken van de regio Pays de Loire. Naast deze prachtige vaak oude steden zijn er tal van schitterende dorpjes te vinden.

Deze dorpjes hebben vaak nog een authentiek karakter. Dit voornamelijk omdat de Honderdjarige Oorlog zo goed als geen effect heeft gehad op deze regio. Hierdoor zijn er nog veel oude kerken, kapellen, kastelen en kloosters goed bewaard gebleven. Bretagne heeft in veel opzichten een heel ander karakter als de meeste regio’s in Frankrijk. Dit komt hoofdzakelijk omdat Bretagne tot de Franse revolutie een onafhankelijk provincie is geweest.

De omgeving van Bretagne is opvallend bosrijk en heuvelachtig. Dit zorgt voor een prachtig decor voor de vele mooie dorpjes in deze regio. Een aantal van de mooie dorpjes en kleine stadjes van Bretagne ligt aan de kust. De zee is daardoor een onmiskenbaar onderdeel van het leven in dit soort karakteristieke plaatsjes. Een aantal van de mooiste dorpen in Bretagne staat vermeld in de lijst ‘Les plus beaux villages de France‘.

Op de website www.bretagnevoorbeginners.nl lees je uitgebreide informatie en tips over Bretagne en de verschillende steden, dorpen en bezienswaardigheden in deze regio.

Dinan

Bretagne

Op een plateau boven de rivier de Rance ligt het prachtige historische stadje Dinan. Het stadje bestaat uit twee delen: een ommuurd hoger gelegen deel en een deel aan een historische haventje.

Dinard

Bretagne

Dinard is de zelf gekroonde parel van de Côte d’Emeraude. De groene kust in Bretagne aan de kant van Saint Malo. Het dorp ligt direct tegenover deze grote stad aan de andere kant van de baai.

Elven

Bretagne

Elven is een klein karakteristiek dorpje in het departement Morbihan in de regio Bretagne. Het dorpje staat voornamelijk bekend om zijn mooie kerk en het Chateau de Largoët.

Josselin

Bretagne

Josselin is een kleine plaats gelegen in het departement Morbihan in Bretagne. Het plaatsje ligt aan het kanaal van Nantes naar Brest en is vooral bekend om zijn prachtige kasteel en mooie historische straatjes.

La Roche-Bernard

Bretagne

La Roche-Bernard is een dorpje in het zuidoostelijk deel van Bretagne op de grens met Pays de la Loire. Het dorp bestaat uit twee delen en oud deel aan de La Vilaine en een jonger deel boven op de heuvel.

Lizio

Bretagne

Lizio is een klein gehucht in het departement Morbihan, Bretagne. Een klein gehuchtje met een prachtige uitstraling alsof de tijd er geen vat op heeft gehad.

Malestroit

Bretagne

Malestroit, een pittoresk dorp gelegen in het departement Morbihan, Bretagne, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw.

Perros-Guirec

Bretagne

Perros-Guirec ligt in de regio het departement Côtes-d’Armor in de regio Bretagne. Het is een populaire toeristische bestemming met “Côte de Granit Rose”als grote trekpleister.

Rochefort-en-Terre

Bretagne

In het oostelijke deel van Bretagne in het departement ligt het kleine, maar prachtige dorpje Rochefort-en-Terre. Het gehele dorp bestaat uit een historisch centrum met prachtige huizen een chateau en een kerk.

Saint-Malo Intra-Muros

Bretagne

De Saint-Malo Intra-Muros is het oudste en mooiste deel van Saint Malo. Heel officieel is dit natuurlijk geen dorp omdat het onderdeel uitmaakt van de stad Saint Malo. Maar door zijn afgelegen ligging vonden we dat hij op mooiste dorpjes hoorde.

Saint-Nolff

Bretagne

Het plaatsje Saint-Nolff maakt onderdeel uit van het kanton Elven in het zuidoostelijke deel van Bretagne. Het dorpje staat voornamelijk bekend om zijn prachtige zestiende-eeuwse kerk.

Vitré

Bretagne

Vitré is een prachtig plaatsje op de grens van Bretagne. Het oude centrum is door de eeuwen heen nauwelijks verandert. Het is een prachtig voorbeeld van een middeleeuws plaatsje.