Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dinard

Dinard is de zelf gekroonde parel van de Côte d’Emeraude. De groene kust in Bretagne aan de kant van Saint Malo. Het dorp ligt direct tegenover deze grote stad aan de andere kant van de baai.

Dinard is een bekende badplaats aan de noordkust van Bretagne. Het dorpje ligt vlakbij Saint Malo en vanaf het kleine haventje gaat er dagelijks een veerdienst naar de grote stad. Dinard is een echte badplaats met veel appartementen en grote hotels direct aan het strand. Geen torenflats echter, maar charmante Bretonse villa’s. In Dinard is nog wat terug te vinden van de oude grandeur van vroeger. De ouderwetse blauw witte strandtentjes staan nog steeds op het belangrijkste strand van de stad. Ook de kleedhokjes onder aan de boulevard zijn nog in tact.

 

In 1870 besloot Graaf Rochaïd Dahdah Dinard te gaan ontwikkelen als badplaats. Er werd flink geinvesteerd in hotels, theaters en een casino. Het maakte Dinard de eerst echte badplaats van Frankrijk en al snel stroomde de adel uit Engeland en Frankrijk toe. Nog steeds staan de monumentale villa’s overal in het dorp. Via een speciale stichting worden de oude monumenten onderhouden om zo het specifieke karakter van Dinard te behouden. Nog steeds komen veel Engelse toeristen naar Dinard.

Aan de kust voor het strand staat wat onverwachts een standbeeld van Alfred Hitchcock. Enigszins ironisch met een paar meeuwen op zijn schouders. In de lokale overlevering gaat het verhaal dat ook Alfred Hitchcock een frequent bezoeker was van Dinard. De badplaats leverde inspiratie voor de film Psycho. Naar verluidt zijn de huizen in die film gemaakt naar de huizen in Dinard.