Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Costa Blanca

Mooiste dorpjes van Costa Blanca

De Costa Blanca is een kustgebied in het oosten van Spanje. De Costa Blanca behoort tot een van de eerste regio’s waar in de tweede helft van de vorige eeuw het massatoerisme is ontstaan. Een goed voorbeeld hiervan is de stad Benidorm, waar hoge toeristencomplexen en drukke straten domineren. Benidorm is voor veel dorpen een voorbeeld van hoe het niet moet, want aantrekkelijk is deze stad niet te noemen. In de dorpen aan de Costa Blanca is een verdeeld beeld te zien. Sommige plaatsen zijn door het toerisme ook totaal uit hun voegen gegroeid, zoals bijvoorbeeld Calpe. Het oorspronkelijke dorpse karakter is hier door de vele hotels en appartementencomplexen totaal verdwenen. Sommige badplaatsen hebben gelukkig wel hun charme weten te behouden, zoals het op een steenworp van Calpe gelegen Moraira. De meeste pareltjes van de Costa Blanca moet je echter landinwaarts zoeken. Daar is het normale leven langzaam aan doorgegaan zonder teveel door het opkomende toerisme beïnvloed te worden.

De Costa Blanca telt tal van mooie dorpen en kleine stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Wie eens een dagje niet op het strand wil doorbrengen, maar het authentieke Spanje wil ontdekken, die kan in deze geweldige vakantieregio een aantal geweldige plekjes bezoeken. 

Vakantietips voor de Costa Blanca

Dénia

Costa Blanca

Dénia is één van de oudste dorpen aan de Costa Blanca. Al enkele eeuwen voor Christus was er sprake van een Griekse kolonie op de plek waar nu Dénia staat. Lange tijd heeft Dénia  een sluimerend bestaan gekend. Tegenwoordig is Dénia een populaire vakantiebestemming.

Guadalest

Costa Blanca

In het binnenland van de Costa Blanca ligt goed verborgen in de bergen het oude dorpje Guadalest. Het unieke aan Guadalest is dat het dorp op prachtige wijze in de rotsen geïntegreerd is.

Moraira

Costa Blanca

Moraira is een traditioneel vissersdorp aan de Costa Blanca dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse kust.

Teulada

Costa Blanca

Teulada is een dorp in de regio Costa Blanca. Het vormt samen met Moraira de gemeente Teulada-Moraira. In tegenstelling tot het toeristische Moraira is in Teulada het rustige Spaanse leven bewaard gebleven.

Villajoyosa

Costa Blanca

De ruim dertigduizend inwoners tellende inwoners tellende badplaats Villajoyosa mag tegenwoordig nog maar amper een dorp heten. Villajoyosa is dermate flink gegroeid de afgelopen decennia dat je het bijna een stad kunt noemen. Villajoyosa ligt aan de Costa Blanca, onder de rook van Benidorm.

Xaló

Costa Blanca

Het dorp Xaló, in het Spaanse ook vaak aangeduid als Jalón, is een vrij rustig dorp gelegen in het binnenland van de Costa Blanca. Xaló is vooral bekend vanwege de wijnteelt die rondom het dorp plaatsvindt en de wekelijkse vlooienmarkt die iedere zaterdag gehouden wordt.

Xàbia

Costa Blanca

Xàbia (in het Spaans ook aangeduid als Jávea) is een vissersdorp dat uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming aan de Costa Blanca. Xàbia ligt ongeveer halverwege de Costa Blanca, tussen Calp (Calpe) en Dénia in.