Weersverwachting Dénia

vandaag
12° / 4°
morgen
12° / 6°
21 jan
13° / 5°
22 jan
12° / 6°
23 jan
12° / 6°

Dénia

Waar ligt Dénia?

Externe links

De titel van het mooiste plein van Dénia gaat naar Placa de la Constitution. Aan dit plein staat het gemeentehuis van Dénia en de achttiende eeuwse kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. Prachtig is de glimmende entree van deze kerk. De paar barretjes en terrasjes maken het plaatje compleet.

De haven van Dénia heeft een drievoudige functie. Allereerst is hier de visafslag. De vers binnengebrachte vis wordt hier ‘s morgens aan de man gebracht. De tweede functie is die van jachthaven. Dénia heeft één van de populairste jachthavens van de Costa Blanca. Ten derde is de haven van Dénia dé plek om per veerboot naar de Balearen te vertrekken. Wil je vanaf het vasteland naar Mallorca, Ibiza of Formentera varen dan is Dénia je vertrekhaven.

Aan de andere kant van doorgaande weg CV-730 ligt de oude binnenstad van Dénia. De panden direct aan de zeekant bestaan vooral uit winkeltjes en restaurants. De straten en pleintjes daarachter zijn eigenlijk interessanter, omdat hier het eigen karakter wat meer behouden is gebleven. Een leuk voorbeeld hiervan is Placeta de la Creau.

Een leuke combinatie van winkelen en terrasjes biedt Carre del Marqués de Campo. De hoge bomen zorgen voor een groene overkapping van deze drukke straat. Dames kunnen hier hun slag slaan op het gebied van schoenen en leuke accessoires. Houd er rekening mee dat de meeste winkels siësta houden. Dat betekent dat de winkels ongeveer vanaf 13:30 tot 17 uur gesloten zijn, soms zelfs iets langer. ‘s Avonds doe je het winkelen ook op de wandelpromenade Explanada de Cervantes. Hier staat een lange rij met houten kraampjes waar je aan het einde van de dag lekker kunt winkelen.

Foto's van Dénia