Mooiste dorpen per land

Op deze pagina staat een overzicht van alle landen waarvan wij dorpjes opgenomen hebben op de site. Via onderstaande landen kunt u eenvoudig doorklikken naar de onderliggende bestemmingen en dorpjes. Landen die hier (nog) niet vermeld staan zijn nog niet aanwezig op deze site. Voor informatie over individuele landen verwijzen we u graag naar de sites landenwijzer.nl, landenportal.nl en landen.net

 

België

De vele prachtige dorpen in België zijn erg populair als korte bestemming bij Nederlanders. Ieder dorp heeft hier zijn eigen karakter en biersoort.

» regio's in België

Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is een land wat weinig toeristen telt. Aan de kust bij Neum is er een vakantieoord te vinden, vanuit Kroatië zijn er veel mensen die de stad Mostar bezoeken of de Bosnische natuur bezoeken.

» regio's in Bosnië en Herzegovina

Canada

Bij Canada denk je vooral aan natuur en misschien grote steden. Canada telt echter veel mooie dorpjes waar vissers, goudzoekers en boeren al jarenlang wonen en werken. In Canada zijn veel dorpen te vinden die de moeite waard zijn.

» regio's in Canada

Colombia

De republiek Colombia is te vinden in het noordwestelijke deel van Zuid-Amerika. Het land heeft landsgrenzen met Venezuela, Brazilië, Peru, Ecuador en Panama. Het land grenst tevens aan de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee.

» regio's in Colombia

Cuba

Cuba staat niet direct bekend vanwege de vele pittoreske dorpen die het land telt. Er zijn echter wel een aantal dorpen in Cuba die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

» regio's in Cuba

Curaçao

Het Caribische eiland Curaçao kent voldoende idyllische plekjes, maar weinig echte dorpen. Toch heeft mooistedorpjes.nl het mooiste dorp van Curaçao ontdekt!

» regio's in Curaçao

Cyprus

Cyprus is een groot eiland in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Het eiland is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland behoort tot de Europese Unie terwijl het geografisch tot Azië behoort.

» regio's in Cyprus

Denemarken

Het Koninkrijk Denemarken is het zuidelijkste gelegen land van Scandinavië. Denemarken is verbonden doormiddel van een brug met Zweden maar heeft alleen landsgrenzen met Duitsland.

» regio's in Denemarken

Duitsland

Duitsland kent enorm veel dorpjes met de welbekende vakwerkhuizen. De dorpjes in buurland Duitsland vormen een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders.

» regio's in Duitsland

Engeland

In Engeland zijn er er nog veel authentieke dorpjes te vinden. De prachtig gelegen dorpjes hebben elk hun eigen geschiedenis en achtergrond lees er hier alles over

» regio's in Engeland

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste landen van Europa. Ondanks de welvaart en grote miljoenensteden zoals Parijs kent het ook nog steeds een prachtig authentiek platteland. Alles over deze soms ingeslapen Franse dorpjes vind je hier.

» regio's in Frankrijk

Griekenland

Het prachtige Griekenland telt duizenden dorpjes. Sommige dorpen zijn vanwege hun schoonheid uitgegroeid tot toeristische topattracties, maar veel mooie Griekse dorpen zijn nog mooi puur en authentiek gebleven.

» regio's in Griekenland

Hongarije

Hongarije is een groot land in Centraal Europa dat doorsneden wordt door de Donau. Het land staat bekend om zijn schitterende landschap, zijn bijzondere cultuur en de vele prachtige steden en dorpen die verdeeld over het land te vinden zijn.

» regio's in Hongarije

Ierland

Het land Ierland is te vinden op het gelijknamige eiland waarop ook het Noord-Ierland op ligt. Noord-Ierland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Ierland grenst in het noorden aan Noord-Ierland, in het zuiden en zuidoosten aan de Keltische zee, in het oosten aan de Ierse Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan.

» regio's in Ierland

Italië

In Italië liggen honderden kleine gezellige dorpjes. In iedere provincie zijn er tientallen dorpjes te vinden die toch hebben allemaal een eigen karakter hebben.

» regio's in Italië

Kaapverdië

De eilandengroep Kaapverdië is te vinden in de Atlantische Oceaan voor de kust van West-Afrika. De eilanden liggen tussen de 400 en 800 kilometer van het Afrikaanse vaste land vandaan.

» regio's in Kaapverdië

Kroatië

Kroatië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa voor een groot deel op het Balkanschiereiland. Er zijn in Kroatië slechts enkele grote steden te vinden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik, verder liggen er verspreidt in het land vele honderden dorpen.

» regio's in Kroatië

Luxemburg

Het groothertogdom Luxemburg is één van de kleinste landen van Europa maar toch wonen er iets meer dan een half miljoen mensen in het land. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad Luxemburg of in de directe omgeving ervan.

» regio's in Luxemburg

Macedonië

Macedonië ligt centraal op het Balkanschiereiland omringt door landen als Griekenland, Albanië, Kosovo, Servië en Bulgarije. In het land zijn slechts een paar echte grote steden te vinden, Skopje, Ohrid en Bitola behoren tot de bekendste hiervan.

» regio's in Macedonië

Malta

Het uit meerdere eilanden bestaande Europese land Malta heeft meerdere bezetters gekend die ieder hun stempel gedrukt hebben op hoe de dorpen in Malta er tegenwoordig uitzien.

» regio's in Malta

Marokko

Marokko ligt in het uiterste noordwesten van Afrika. Het grenst in het noorden aan de Middellandse zee en de Straat van Gibraltar en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Marokko heeft landsgrenzen met Algerije en de betwiste gebieden in de westelijke Sahara.

» regio's in Marokko

Mauritius

Mauritius telt enkele tientallen dorpen waarvan sommige dorpen toch wel de moeite waard zijn om tot de mooiste dorpjes van Mauritius gerekend te worden.

» regio's in Mauritius

Mexico

Mexico is een groot land gelegen in Midden-Amerika. Het land telt ontzettend veel authentieke dorpjes, waar de typisch Mexicaanse sfeer vanaf druipt.

» regio's in Mexico

Montenegro

Montenegro is een van de jongste landen van Europa. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft het land al een lange en bewogen geschiedenis achter de rug. Dit is onder andere terug te zien in de verschillende dorpen in het land. Van sommige dorpen is niets bewaard gebleven terwijl andere geheel in ere hersteld zijn.

» regio's in Montenegro

Nederland

Voor mooie dorpen hoef je vaak niet ver te reizen. Ook ons eigen Nederland biedt tientallen dorpen die de moeite waard zijn om een bezoekje aan te wagen.

» regio's in Nederland

Oostenrijk

Oostenrijk met zijn prachtige bergen is een perfect decor voor mooie dorpjes. Op de flanken van de besneeuwde toppen en in de dalen vind je de lieflijkste plaatsjes.

» regio's in Oostenrijk

Panama

Panama is een langgerekt land in Centraal-Amerika. Het land dank zijn bekendheid hoofdzakelijk aan het Panamakanaal.

» regio's in Panama

Portugal

In Portugal zijn er tal van mooie en bijzondere dorpjes te vinden. De mooiste hebben we voor je verzameld op mooistedorpjes.nl. Veel van de oude dorpen in Portugal hebben door de eeuwen heen hun eigen indentiteit weten te behouden.

» regio's in Portugal

Schotland

Schotland staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur en  de prachtige steden die er te vinden zijn. Tussen al dit moois zijn er enkele prachtige dorpjes te vinden waar je heerlijk van de rust op het Schotse platteland kan genieten.

» regio's in Schotland

Senegal

Senegal is zeker niet het eerste land waar je aan denk als je mooie dorpen wil bezoeken. Toch zijn er ook in Senegal enkele dorpen te vinden die meer dan de moeite waard zijn. Terwijl het merendeel van de dorpen in Senegal veel van hetzelfde is, stoffige straten met eindeloze rijen betonnen winkeltjes.

» regio's in Senegal

Slovenië

Slovenië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa ingesloten tussen Italië, Kroatië, Hongarije en Oostenrijk. Het landschap van Slovenië wordt hoofdzakelijk bepaald door de Karawanken uitlopers van de Alpen en door de relatief vlakke laaglanden.

» regio's in Slovenië

Slowakije

Slowakije is te vinden in het centrale deel van Europa en heeft als buurlanden, Polen, Oekraïne, Hongarije, Oostenrijk en Tsjechië. Slowakije is sinds 1993 een onafhankelijk land dat een groot deel van de twintigste eeuw samen met Tsjechië een land vormde, Tsjecho-Slowakije.

» regio's in Slowakije

Spanje

Spanje heeft naast drukke badplaatsen en populaire steden een groot aantal prachtige dorpen te bieden die nog niet door het massatoerisme verpest zijn.

» regio's in Spanje

Tsjechië

Tsjechië is het land van de ontelbare mooie dorpjes, waarbij er bijna geen enkel dorp op het andere lijkt.

» regio's in Tsjechië

Turkije

Turkije kent een mix van dorpen waar bijna geen toerist komt en drukbezochte dorpen die veelal aan of rond het kustgebied te vinden zijn. De diversiteit aan dorpen is in Turkije enorm.

» regio's in Turkije

Verenigde Staten

In een land zo groot als de Verenigde Staten zijn vele duizenden prachtige dorpen en pittoreske plaatsen te vinden. Door de uitgestrektheid van het land en de grote klimatologische verschillen die er in het land voorkomen hebben veel van de dorpen een eigen karakter en uiterlijk.

» regio's in Verenigde Staten

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika biedt een grote verscheidenheid aan boeiende, bijzondere en zeker mooie dorpjes. Wie een rondreis door Zuid-Afrika maakt die zal zeker meerdere van deze dorpen tegenkomen onderweg.

» regio's in Zuid-Afrika

Zwitserland

Zwitserland, het land dat bekend staat om zijn neutraliteit en zijn bankgeheim heeft binnen zijn grenzen enkele van de mooiste dorpjes van Europa liggen.

» regio's in Zwitserland