Marokko

Marokko

Marokko ligt in het uiterste noordwesten van Afrika. Het grenst in het noorden aan de Middellandse zee en de Straat van Gibraltar en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Marokko heeft landsgrenzen met Algerije en de betwiste gebieden in de westelijke Sahara. De hoofdstad van Marokko is Rabat, de grootste stad van het land is Casablanca. De bekendste en drukstbezochte steden zijn Marrakesh, Fez en Meknes. Deze drie steden vormen samen met de hoofdstad Rabat de vier koningssteden van Marokko. Naast al deze prachtige en bijzondere steden in Marokko zijn er in het land behoorlijk wat mooie en bijzondere dorpen te vinden. Volgens velen zijn de mooiste te vinden in de Dadesvallei. De dorpen in dit deel van Marokko liggen vaak in een oase en bestaan al vele eeuwen. Doordat het merendeel van de inwoners nog steeds in de oude kashba’s woont hebben deze dorpen door de eeuwen heen bijna geen veranderingen ondergaan.

Moulay Idriss

Het stadje Moulay Idris is te vinden in het noordoosten van Marokko niet ver van de ruïnes van Volubilis. Moulay Idriss is vernoemd naar een afstammeling van Mohammed, die in de achtste eeuw leefde. Hij stichtte naast Fez ook Moulay Idriss.

Het dorp is lang verboden terrein geweest voor niet-moslim. Pas in 1916 worden er in deze heilige stad de eerste niet-moslims toegelaten. Tot op de dag van vandaag zijn nog niet alle delen van Moulay Idriss toegankelijk voor alle toeristen. Zo is het niet mogelijk de moskee, het mausoleum of de Koranschool te bezoeken. Ondanks deze beperkingen mag een bezoek aan Moulay Idriss niet ontbreken tijdens een rondreis door Marokko. Het centrale plein van het dorp en het uitkijkpunt behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

» meer over Moulay Idriss