Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marokko

Mooiste dorpjes van Marokko

Marokko ligt in het uiterste noordwesten van Afrika. Het grenst in het noorden aan de Middellandse zee en de Straat van Gibraltar en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Marokko heeft landsgrenzen met Algerije en de betwiste gebieden in de westelijke Sahara. De hoofdstad van Marokko is Rabat, de grootste stad van het land is Casablanca. De bekendste en drukstbezochte steden zijn Marrakesh, Fez en Meknes. Deze drie steden vormen samen met de hoofdstad Rabat de vier koningssteden van Marokko. Naast al deze prachtige en bijzondere steden in Marokko zijn er in het land behoorlijk wat mooie en bijzondere dorpen te vinden. Volgens velen zijn de mooiste te vinden in de Dadesvallei. De dorpen in dit deel van Marokko liggen vaak in een oase en bestaan al vele eeuwen. Doordat het merendeel van de inwoners nog steeds in de oude kashba’s woont hebben deze dorpen door de eeuwen heen bijna geen veranderingen ondergaan.

Aït-Ben-Haddou

Marokko

Aït-Ben-Haddou is een middeleeuwse versterkte stad, op de oever van de Asif Ounila rivier. Het stadje, met ongeveer 750 inwoners, is in zijn geheel terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Moulay Idriss

Marokko

Het stadje Moulay Idris is te vinden in het noordoosten van Marokko niet ver van de ruïnes van Volubilis. Moulay Idriss is vernoemd naar een afstammeling van Mohammed, die in de achtste eeuw leefde. Hij stichtte naast Fez ook Moulay Idriss.