Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nederland

Mooiste dorpjes van Nederland

Lekker weg in eigen land! Mooie dorpjes vind je niet alleen in het buitenland, ook ons eigen Nederland telt genoeg dorpen die de moeite waard zijn. Echte schoonheid wordt niet altijd herkend als je er dagelijks mee geconfronteerd wordt. Dat is helaas de reden waardoor Nederlanders vaak vergeten hoe prachtig hun eigen land kan zijn. Soms ligt er een prachtig dorpje op fietsafstand van de eigen woonplaats, maar beseft men dat niet omdat het zo dicht in de buurt is. Daarom tonen wij u graag de mooiste dorpjes van Nederland op onze site.

Bonaire

Nederland

Het eiland Bonaire behoort tot Caribisch Nederland. Niet voor niets dat Bonaire een populaire vakantiebestemming is onder Nederlandse toeristen. Behalve zon, zee en strand is er ook één mooi dorp te vinden: Rincon.

Drenthe

Nederland

Drenthe is een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland. In de provincie zijn naast de steden Emmen en Assen vele prachtige kleine dorpjes te vinden. De provincie staat verder bekend om zijn bijzondere natuurgebieden.

Flevoland

Nederland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De meeste dorpen zijn ontstaan in de tweede helft van de twintigste eeuw. Hierdoor wijken de dorpen in vergelijking tot andere Nederlandse dorpen vaak af in structuur.

Friesland

Nederland

Friesland treft het wat betreft het aantal mooie dorpen. Deze noordelijke Nederlandse provincie telt zoveel mooie dorpen dat het lastig wordt om te kiezen welke dorpen als mooiste dorpjes van Friesland aangeduid kunnen worden.

Gelderland

Nederland

Gelderland, de grootste provincie van Nederland herbergt tal van prachtige dorpjes. Of ze nu op de Veluwe, de Betuwe of in de Achterhoek liggen ze hebben allemaal hun eigen charme en karakter.

Groningen

Nederland

De meest noordelijke provincie van Nederland herbergt een grote verscheidenheid aan leuke dorpen die vaak amper een paar honderd inwoners tellen. Redelijk wat van deze dorpen hebben beschermde dorpsgezichten.

Limburg

Nederland

Limburg is de meest zuidelijkste gelegen provincie van Nederland. Limburg grenst aan België en Duitsland en aan de provincies Noord-Brabant en Gelderland. Naast de grote steden zoals Maastricht, Roermond en Sittard zijn er in deze provincie bijzonder veel mooie dorpjes te vinden.

Noord-Brabant

Nederland

In vele liederen al bezongen, de mooie dorpjes van Brabant. Een kerk, een café en de school naast elkaar. Oases van rust of juist bruisend van Brabantse gezelligheid. Bekijk hier de mooiste dorpjes van heel Noord-Brabant.

Noord-Holland

Nederland

In Noord-Holland zijn naast de hoofdstad Amsterdam vele prachtige dorpjes te vinden. Veel van deze dorpjes zijn ontstaan in de tweede helft van de middeleeuwen en hebben door de eeuwen heen hun karakteristieke karakter behouden.

Overijssel

Nederland

In Overijssel kom je enkele van de mooiste dorpjes van Nederland tegen. Of het nu in Twente, de Kop van Overijssel of Salland is in ieder deel van de provincie kom je unieke en eigenwijze dorpen tegen.

Utrecht

Nederland

De provincie Utrecht is een van de dichtstbevolkte stukken van Nederland. Toch kan men hier net buiten de grote stad hele mooie dorpjes vinden. Wie de moeite neemt de polders in te rijden komt langs prachtige boerderijen en typisch Hollandse dorpjes.

Waddeneilanden

Nederland

De Nederlandse Waddeneilanden zijn te vinden voor de kust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Ze maken deel uit van een veel grotere groep eilanden die te vinden zijn voor de kust van Duitsland en Denemarken. Van de acht Nederlandse eilanden worden er vijf permanent bewoond.

Zeeland

Nederland

Zeeland, provincie van zon, zee en water. En natuurlijk prachtige dorpjes. Achter de dijken vind je lieflijke kleine kerkdorpjes. Gevormd door weer en wind, omringd door prachtige velden en venen.

Zuid-Holland

Nederland

Deze provincie staat natuurlijk voornamelijk bekend om zijn drukke Randstad met al zijn grootstedelijke bebouwing, verkeer en lawaai. Men zou bijna vergeten dat in deze provincie buiten de grote steden een paar prachtige kleine dorpjes liggen.