Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste landen in Europa en een van de grootste economieën in de wereld. Het kent een groot aantal grote steden met Parijs natuurlijk als grootste en voornaamste stad. Frankrijk is als land al erg oud en bestaat officieel sinds de Slag van Verdun in 843 waarbij de Engelse overheersers eens en voor altijd in de pan gehakt werden. Ondanks dat Frankrijk zeer veel moderne steden leeft een zeer groot gedeelte van de Fransen nog op het platteland. Als men aan Frankrijk denkt dan is het ook vaak het platteland met de dorpjes wat men voor ogen heeft. Een rustig pleintje met platanen omzoomt waarop de dorpse bevolking in de schaduw in het warme middaguur een potje petanque speelt. Waar men rustig genieten van een glaasje pastis of een goede fles wijn op het plaatselijk terras, ondertussen knabbelend aan een stukje Franse worst of kaas. Die mooie dorpjes, die vind je hier.

Auvergne-Rhône-Alpes

Vooral dankzij de indrukwekkende en zeer diverse natuur is de regio Auvergne-Rhône-Alpes één van de fraaiste en meest veelzijdige gebieden van Frankrijk. Natuurlijk vind je ook in Auvergne-Rhône-Alpes veel mooie dorpen.

» dorpen in Auvergne-Rhône-Alpes

Bretagne

Bretagne is de meest westelijk gelegen regio van Frankrijk. De regio staat bekend om zijn prachtige dorpen, zijn ruige kusten en zijn bijzondere historie.

» dorpen in Bretagne

Centre

Met het gebied Centre worden de departementen bedoeld in, de naam zegt het eigenlijk al, het centrale Frankrijk onder Parijs. Het gebied wordt onder andere doorkruist door de grote rivier de Loire en kent vele historische attracties.

» dorpen in Centre

Champagne-Ardenne

De Champagne-Ardenne is een bestuurlijke regio in het noorden van Frankrijk. De regio grenst aan de Franse regio’s Picardië, Île-de-France, Bourgondië, Franche-Comté en Lotharingen.

» dorpen in Champagne-Ardenne

Elzas

De Elzas is het noordoostelijke deel van Frankrijk en grenst in het oosten aan Duitsland. Mede hierdoor en het feit dat de regio lange tijd tot Duitsland heeft behoord doen de dorpjes in dit deel van Frankrijk erg Duits aan. Dit komt voornamelijk door het groot aantal vakwerkhuisjes die er te vinden zijn en de Duits georiënteerde keuken.

» dorpen in Elzas

Gironde

Het Franse departement Gironde is een gevarieerd gebied waar veel verschillende soorten vakantiegangers aan hun trekken komen. In Gironde zijn verschillende mooie vestingplaatsen en middeleeuwse dorpjes te vinden.

» dorpen in Gironde

Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon was tot 2016 een zelfstandige regio in het zuiden van Frankrijk. Sinds de regionale herindeling maakt deze regio deel uit van de nieuwe regio Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

» dorpen in Languedoc-Roussillon

Limousin

De voormalige Franse regio Limousin staat bekend om het boerenleven en diverse middeleeuwse dorpen. Toeristisch gezien wordt Limousin steeds populairder.

» dorpen in Limousin

Lotharingen

Lotharingen is één van de regio’s in Frankrijk. Lotharingen in Frankrijk beter bekend als de Lorraine bestaat uit de departementen Meurthe-et-Moselle, Maas, Moezel en Vosges. De hoofdstad van de regio is Metz.

» dorpen in Lotharingen

Normandië

Normandië is een historische regio in het westen van Frankrijk. Normandië is al jarenlang een populaire toeristische bestemming in Frankrijk.

» dorpen in Normandië

Nouvelle-Aquitaine

De in 2016 ontstane nieuwe regio Nouvelle-Aquitaine herbergt misschien wel het grootste aantal mooie dorpen van heel Frankrijk. En dat ligt niet alleen aan het feit dat Nouvelle-Aquitaine de grootste Franse regio is.

» dorpen in Nouvelle-Aquitaine

Pays de la Loire

Pays de la Loire is een regio in het centraal westelijke deel van Frankrijk. In deze regio zijn naast enkele prachtige dorpjes onder andere de zoutvelden van Guérande te vinden.

» dorpen in Pays de la Loire

Picardië

De regio Picardië ligt in het noorden van Frankrijk. Landbouw en veeteelt vormen al eeuwenlang belangrijke bronnen van inkomsten binnen het licht glooiende landschap van de departementen Aisne, Oise en Somme.

» dorpen in Picardië

Poitou-Charentes

De voormalige regio Poitou Charentes is een van de meest geliefde regio’s in Frankrijk. Met zijn Atlantische kust in het westen en prachtige binnenland is het een regio die alles in zich heeft voor een mooie gevarieerde vakantie.

» dorpen in Poitou-Charentes

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence-Alpes-Côte d’Azur is één van de populairste toeristische bestemmingen in Frankrijk. De regio staat bekend om zijn prachtige kuststreek de Côte d’Azur en om zijn binnenlanden waar tal van mooie dorpjes te vinden zijn.

» dorpen in Provence-Alpes-Côte d'Azur

Saint-Martin

Saint-Martin is een overzees gebied van Frankrijk dat gelegen is op de noordelijke helft van het eiland Sint-Maarten. Kenmerkend voor Saint-Martin zijn mooie stranden en wuivende palmen in combinatie met een onvervalste Franse sfeer.

» dorpen in Saint-Martin