Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Frankrijk

Mooiste dorpjes van Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste landen in Europa en een van de grootste economieën in de wereld. Het kent een groot aantal grote steden met Parijs natuurlijk als grootste en voornaamste stad. Frankrijk is als land al erg oud en bestaat officieel sinds de Slag van Verdun in 843 waarbij de Engelse overheersers eens en voor altijd in de pan gehakt werden. Ondanks dat Frankrijk zeer veel moderne steden leeft een zeer groot gedeelte van de Fransen nog op het platteland. Als men aan Frankrijk denkt dan is het ook vaak het platteland met de dorpjes wat men voor ogen heeft. Een rustig pleintje met platanen omzoomt waarop de dorpse bevolking in de schaduw in het warme middaguur een potje petanque speelt. Waar men rustig genieten van een glaasje pastis of een goede fles wijn op het plaatselijk terras, ondertussen knabbelend aan een stukje Franse worst of kaas. Die mooie dorpjes, die vind je hier.

Ariège

Frankrijk

Het Franse departement Ariège, gelegen in de regio Occitanie, staat bekend om zijn betoverende landschappen en pittoreske dorpjes die verspreid liggen in de glooiende heuvels en bergen van de Pyreneeën. De vele kleine dorpen vertellen het verhaal van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio.

Auvergne-Rhône-Alpes

Frankrijk

Vooral dankzij de indrukwekkende en zeer diverse natuur is de regio Auvergne-Rhône-Alpes één van de fraaiste en meest veelzijdige gebieden van Frankrijk. Natuurlijk vind je ook in Auvergne-Rhône-Alpes veel mooie dorpen.

Bourgogne

Frankrijk

Bourgogne of Bourgondië in het Nederlands, is een voormalige Franse regio die nu onderdeel uitmaakt van de regio Bourgogne-France-Comté. De regio Bourgogne was een voortvloeisel van het Koninkrijk Bourgogne dat al bestond in de vijfde eeuw.

Bourgogne-Franche-Comté

Frankrijk

Bourgogne-Franche-Comté is een van de zestien regio’s die ontstaan is na de laatste regionale herindeling in 2016. Na de samenvoeging van Bourgondië en Franche-Comté ontstond met Bourgogne-Franche-Comté de op vier na….

Bretagne

Frankrijk

Bretagne is de meest westelijk gelegen regio van Frankrijk. De regio staat bekend om zijn prachtige dorpen, zijn ruige kusten en zijn bijzondere historie.

Centre-Val de Loire

Frankrijk

Met het gebied Centre worden de departementen bedoeld in, de naam zegt het eigenlijk al, het centrale Frankrijk onder Parijs. Het gebied wordt onder andere doorkruist door de grote rivier de Loire en kent vele historische attracties.

Champagne-Ardenne

Frankrijk

De Champagne-Ardenne is een bestuurlijke regio in het noorden van Frankrijk. De regio grenst aan de Franse regio’s Picardië, Île-de-France, Bourgondië, Franche-Comté en Lotharingen.

Charente-Maritime

Frankrijk

Het Franse departement Charente-Maritime maakt deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine. In dit departement zijn enkele van de mooiste dorpjes van West-Frankrijk te vinden. Deze schilderachtige streek staat bekend om zijn uitgestrekte kustlijn, charmante vissersdorpjes en een rijke maritieme cultuur die diep geworteld is in de lokale geschiedenis.

Dordogne

Frankrijk

Het departement Dordogne is het twee na grootste departement van Frankrijk en ligt in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Nouvelle Aquitaine. Het gebied rondom de rivieren de Dordogne en Vézère hebben een magisch karakter. De rivieren die vanuit het Centraal Massief het departement binnenstromen, de indrukwekkende kalksteen rotsen, watervallen en vergezichten, hebben de eerste mens ertoe gebracht zich hier te vestigen.

Elzas

Frankrijk

De Elzas is het noordoostelijke deel van Frankrijk en grenst in het oosten aan Duitsland. Mede hierdoor en het feit dat de regio lange tijd tot Duitsland heeft behoord doen de dorpjes in dit deel van Frankrijk erg Duits aan. Dit komt voornamelijk door het groot aantal vakwerkhuisjes die er te vinden zijn en de Duits georiënteerde keuken.

Gers

Frankrijk

Het Franse departement Gers, maakt onderdeel uit van de regio Occitanie, in dit departement zijn enkele van de mooiste dorpen van Zuidwest-Frankrijk te vinden. Deze schilderachtige departement, staat bekend om de uitgestrekte velden, zijn charmante dorpjes en een rijke cultuur die diep geworteld is in de lokale geschiedenis.

Gironde

Frankrijk

Het Franse departement Gironde is een gevarieerd gebied waar veel verschillende soorten vakantiegangers aan hun trekken komen. In Gironde zijn verschillende mooie vestingplaatsen en middeleeuwse dorpjes te vinden.

Grand Est

Frankrijk

Grand Est is een van de Franse regio’s die na de nieuwe herindeling van regio’s in 2016 in Frankrijk is ontstaan. Grand Est bestaat uit de voormalige regio’s Elzas, Champagne-Ardenne en Lotharingen. 

Hauts-de-France

Frankrijk

De regio Hauts-de-France is in 2016 ontstaan nadat de voormalige regio’s Nord-Pas-de-Calais en Picardië werden samengevoegd. Hauts-de-France beslaat het gehele noordwestelijke deel van Frankrijk en grenst in het Noorden aan België.

Jura

Frankrijk

De Jura is een departement in het centraal-oostelijke deel van Frankrijk in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Voor de landelijke herindeling maakte de Jura onderdeel uit van de regio Franche-Comté. Jura is ook de benaming van het gebergte dat ongeveer dezelfde vorm heeft als het departement, maar net iets groter is. Hierdoor ligt een deel van het Jura gebergte in Zwitserland.

Languedoc-Roussillon

Frankrijk

Languedoc-Roussillon was tot 2016 een zelfstandige regio in het zuiden van Frankrijk. Sinds de regionale herindeling maakt deze regio deel uit van de nieuwe regio Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées.

Limousin

Frankrijk

De voormalige Franse regio Limousin staat bekend om het boerenleven en diverse middeleeuwse dorpen. Toeristisch gezien wordt Limousin steeds populairder.

Lot-et-Garonne

Frankrijk

In het schilderachtige Lot-et-Garonne, een betoverend departement in het zuidwesten van Frankrijk, schitteren diverse dorpen als juweeltjes van geschiedenis en charme. Deze idyllische plaatsen, waaronder enkele bastidedorpen, bieden reizigers een authentieke ervaring, omgeven door weelderige natuur en cultureel erfgoed.

Lotharingen

Frankrijk

Lotharingen is één van de regio’s in Frankrijk. Lotharingen in Frankrijk beter bekend als de Lorraine bestaat uit de departementen Meurthe-et-Moselle, Maas, Moezel en Vosges. De hoofdstad van de regio is Metz.

Normandië

Frankrijk

Normandië is een historische regio in het westen van Frankrijk. Normandië is al jarenlang een populaire toeristische bestemming in Frankrijk.

Nouvelle-Aquitaine

Frankrijk

De in 2016 ontstane nieuwe regio Nouvelle-Aquitaine herbergt misschien wel het grootste aantal mooie dorpen van heel Frankrijk. En dat ligt niet alleen aan het feit dat Nouvelle-Aquitaine de grootste Franse regio is.

Occitanië

Frankrijk

Occitanië is een van de zestien regio’s die ontstaan is na de laatste regionale herindeling in 2016. Na de samenvoeging van Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées ontstond Occitanië, een regio die in het zuiden grenst aan Spanje en Andorra.

Pays de la Loire

Frankrijk

Pays de la Loire is een regio in het centraal westelijke deel van Frankrijk. In deze regio zijn naast enkele prachtige dorpjes onder andere de zoutvelden van Guérande te vinden.

Picardië

Frankrijk

De regio Picardië ligt in het noorden van Frankrijk. Landbouw en veeteelt vormen al eeuwenlang belangrijke bronnen van inkomsten binnen het licht glooiende landschap van de departementen Aisne, Oise en Somme.

Poitou-Charentes

Frankrijk

De voormalige regio Poitou Charentes is een van de meest geliefde regio’s in Frankrijk. Met zijn Atlantische kust in het westen en prachtige binnenland is het een regio die alles in zich heeft voor een mooie gevarieerde vakantie.

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Frankrijk

Provence-Alpes-Côte d’Azur is één van de populairste toeristische bestemmingen in Frankrijk. De regio staat bekend om zijn prachtige kuststreek de Côte d’Azur en om zijn binnenlanden waar tal van mooie dorpjes te vinden zijn.

Saint-Martin

Frankrijk

Saint-Martin is een overzees gebied van Frankrijk dat gelegen is op de noordelijke helft van het eiland Sint-Maarten. Kenmerkend voor Saint-Martin zijn mooie stranden en wuivende palmen in combinatie met een onvervalste Franse sfeer.

Tarn-et-Garonne

Frankrijk

Het Franse departement Tarn-et-Garonne maakt deel uit van de regio Occitanie en staat bekend om zijn pittoreske landschap, charmante dorpjes en rijke historische erfgoed. Tarn-et-Garonne is een ware schatkamer van cultuur en natuur, en biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden die bezoekers telkens weer weten te betoveren.