Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pays de la Loire

Mooiste dorpjes van Pays de la Loire

Pays de la Loire is een regio in het centraal westelijke deel van Frankrijk. Deze regio is ontstaan door het samenvoegen van enkele provincies. Deze regio bestaat uit de vijf departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. De regio staat bekend om zijn prachtige badplaatsjes aan de Atlantische kust. In totaal beschikt deze regio over ongeveer 450 kilometer aan Atlantische kust. De binnenlanden staan vervolgens weer bekend om hun prachtige pittoreske dorpjes, schitterende kastelen en de Loire die als een rode draad door het landschap heenloopt. De grootste en belangrijkste stad van deze regio is de stad Nantes. Deze havenstad aan de Endre staat bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden. Deze bijzondere bezienswaardigheden zijn ook terug te vinden in de vele prachtige dorpjes in deze bijzondere Franse regio.

Guérande

Pays de la Loire

In het noordwestelijke deel van de regio Pays de la Loire ligt het schitterende stadje Guérande. Met name het oude ommuurde deel van Guérande is een bezoek meer dan waard.

Montsoreau

Pays de la Loire

Montsoreau is een klein dorp in het centraal zuidelijke deel van de regio Pays de la Loire in het departement Maine-et-Loire. Het dorp draagt het label ’Plus beaux villages de France’ en behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Saumur

Pays de la Loire

Saumur is een klein stadje en een gemeente in centraal oostelijke deel van de regio Pays de la Loire in het departement Maine-et-Loire. Saumur en zijn omgeving behoren tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van deze regio.

Vouvant

Pays de la Loire

Vouvant is officieel uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het dorpje ligt in het departement Vendée, wat al jaren tot de populairste vakantiebestemmingen binnen Frankrijk behoort.