Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montsoreau

Montsoreau is een klein dorp in het centraal zuidelijke deel van de regio Pays de la Loire in het departement Maine-et-Loire. Het dorp draagt het label ’Plus beaux villages de France’ en behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk.

In het dorp wonen slechts vijfhonderd mensen maar toch is het dorp bekend in bijna heel Frankrijk. Dit komt doordat de beroemde schrijver een roman heeft geschreven over de kasteeldame van het kasteel van Montsoreau “La dame de Montsoreau”. In het dorp en in de omgeving zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden, zoals voormalige grotwoningen, die nu in gebruik zijn als paddenstoel kwekerijen, het natuurpark Loire-Anjou-Touraine en natuurlijk het Kasteel van Montsoreau.

 

Het kasteel van Montsoreau staat net als de andere kastelen in het Loiredal op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het kasteel staat op de plaats waar de Loire en de Vienne samenkomen. Vroeger was het kasteel omgeven door slotgrachten die gevoed werden door de Loire. Het kasteel stamt grotendeel uit de vijftiende en zestiende eeuw maar heeft in de eeuwen daarna wel enkele verbouwingen ondergaan. Het kasteel kan tegenwoordig bezocht worden.

De grotwoningen net buiten Montsoreau zijn tegenwoordig in gebruik als paddenstoelenkwekerij. De grotten werden in lang vervlogen tijden bewoond door holbewoners die zich in dit deel van Frankrijk gevestigd hadden. Vanaf de negentiende eeuw werden de grotten gebruikt voor de turfwinning. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister. In de grotten worden rondleidingen gegeven en er is een restaurant waar je de gekweekte producten kunt proeven.

Hier ligt Montsoreau

Weersverwachting Montsoreau

vandaag
28° / 12°
morgen
30° / 14°
3 okt
21° / 13°
4 okt
20° / 9°
5 okt
21° / 9°
Meer weer van Montsoreau op klimaatinfo.nl

Meer informatie