Tenerife

Spanje

Het populaire vakantie-eiland Tenerife is bij het grote publiek vooral bekend vanwege de badplaatsen, die vooral langs de zuidelijke kust van Tenerife te vinden zijn. Plaatsen als Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Cristianos zie je dan ook veelvuldig terug in de vele reisgidsen en op boekingssites. Dat Tenerife ook een aantal prachtige historische dorpen kent is minder bekend. Zowel aan de kust als diep verstopt tussen de vulkanische bergen van Tenerife zijn er een aantal dorpen te vinden die je zeker eens zou moeten bezoeken als je een auto huurt op Tenerife.

Op de website www.allesovertenerife.nl vind je meer informatie over Tenerife en maar liefst 23 dorpen en steden op Tenerife.

El Molledo

Het dorp El Molledo ligt in het westen van het eiland Tenerife. Je passeert de plaats op de prachtige groene route tussen Los Gigantes en Garachico. Het dorp is enorm puur.

Als je hier op een zondagmiddag doorheen loopt dan hoor je bijna alleen maar de auto’s die over de doorgaande weg passeren en de honden van El Molledo die door middel van blaffen met elkaar communiceren. Mensen zie je nauwelijks. Zo hebben wij één gezin gezien dat het schattige witte kerkje van El Molledo bezocht en één oudere dame die op straat liep.

» meer over El Molledo