Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tenerife

Mooiste dorpjes van Tenerife

Het populaire vakantie-eiland Tenerife is bij het grote publiek vooral bekend vanwege de badplaatsen, die vooral langs de zuidelijke kust van Tenerife te vinden zijn. Plaatsen als Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Cristianos zie je dan ook veelvuldig terug in de vele reisgidsen en op boekingssites. Dat Tenerife ook een aantal prachtige historische dorpen kent, is minder bekend. Zowel aan de kust als diep verstopt tussen de vulkanische bergen van Tenerife zijn er een aantal dorpen te vinden die je zeker eens zou moeten bezoeken als met een huurauto Tenerife gaat ontdekken. Het openbaar vervoer of een georganiseerde excursie zijn andere mogelijkheden om de meest pittoreske dorpen op Tenerife te ontdekken.

Het zou jammer zijn om van een vakantie op Tenerife huiswaarts te keren zonder dat je wat meer van het eiland gezien hebt. Daarvoor is Tenerife te mooi. Op de website www.allesovertenerife.nl vind je meer informatie over Tenerife en tientallen dorpen en steden op Tenerife.

Onze keuze

Als je aan ons vraagt welke dorpen op Tenerife de allermooiste zijn, dan is dat lastig te beantwoorden. Ieder dorp heeft zijn charme. In het geval van Masca is het natuurlijk de unieke ligging in het bergachtige binnenland. Alleen al de route er naartoe maakt een uitstapje naar Masaca een belevenis op zich. Candelaria is handig gelegen vanuit de badplaatsen in het zuiden. Maar onze absolute favoriete dorpen zijn Garachico en vooral La Orotava

Vakantie vieren op Tenerife

Candelaria

Tenerife

Op het noorden van het eiland Tenerife in de provincie Santa Cruz de Tenerife ligt het bedevaartsoord Candelaria. Het oude vissersdorp ligt op zo’n twintig kilometer van de hoofdstad Santa-Cruz, waardoor het tegenwoordig veel forensen uit de hoofdstad heeft.

El Molledo

Tenerife

Het dorp El Molledo ligt in het westen van het eiland Tenerife. Je passeert de plaats op de prachtige groene route tussen Los Gigantes en Garachico. Het dorp is enorm puur.

Garachico

Tenerife

Aan de rotsachtige kust in het noordenwesten van het eiland Tenerife ligt de, voor het eiland belangrijke, havenplaats Garachico. Daar ligt het schilderachtig mooi aan de voet van een vijftien meter hoge klif.

La Orotava

Tenerife

De gemeente La Orotava ligt centraal in het noorden van Tenerife. De plaats ligt redelijk hoog, op bijna vierhonderd meter boven de zeespiegel. De hoge ligging in combinatie met een lange geschiedenis hebben van La Orotava een plek gemaakt die zeer de moeite van het bezoeken waard is.

Masca

Tenerife

Het dorp Masca is een mooi voorbeeld van een schilderachtig gelegen bergdorp op Tenerife. Masca ligt in het noordwesten van het eiland. Het kleine dorp ligt op een hoogte variërend tussen de 650 en 800 meter boven de zeespiegel. Het is één van de meest authentieke kleine dorpen van Tenerife.