Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spanje

Mooiste dorpjes van Spanje

Het mediterrane land Spanje staat vooral bekend vanwege de vele badplaatsen en mooie steden. Dat het grootste land op het Iberisch schiereiland echter ook een schat aan prachtige Spaanse dorpjes biedt is iets waar velen niet direct bij stil staan als ze aan Spanje denken. Wie echter goed zoekt tussen de drukke kustplaatsen of het binnenland intrekt die zal getrakteerd worden op sfeervolle dorpen waar de Spaanse cultuur op en top aanwezig is. Juist Spanje heeft op dit gebied enorm veel te bieden. Probeer daarom vooral om te ontdekken wat er in de omgeving van je vakantiebestemming in Spanje te zien en te doen is. Wedden dat er waarschijnlijk op redelijk korte afstand prachtige dorpen liggen te wachten om ontdekt te worden? Zelfs op drukke vakantie-eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife, Mallorca en Ibiza is er volop aan mooie plekken te zien.

Spanje behoort al jarenlang tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Sommige mensen boeken hun Spanje vakantie al een jaar van tevoren terwijl anderen vooral gokken op interessante Spanje lastminute vakanties. Als je een specifieke bestemming op het oog hebt is het vaak wel verstandiger om ruim vooraf te boeken. Als je bijvoorbeeld de mooie dorpjes in Andalusië wilt bezoeken dan moet je rekening houden met het feit dat de prijzen voor vliegtickets naar bijvoorbeeld Malaga of Sevilla vaak toenemen naarmate de reisperiode dichterbij komt.

Andalusië

Spanje

Andalusië is één van de zeventien autonome regio’s in Spanje. Het is van alle regio’s de meest zuidelijk gelegen en staat bekend om zijn witte dorpjes. De hoofdstad van deze regio is Sevilla.

Aragón

Spanje

Aragon, gelegen in het noordoosten van Spanje, is doordrenkt van geschiedenis en staat bekend om zijn eeuwenoude kastelen die de horizon sieren.

Asturië

Spanje

Asturië is een regio in het noordwestelijke deel van Spanje. De autonome regio is genoemd naar het voormalige Koninkrijk Asturië dat ongeveer op dezelfde plaats te vinden was.

Baskenland

Spanje

De autonome regio Baskenland staat bekend om de heerlijke pinxtos, de eigen cultuur, het groene landschap en natuurlijk ook vanwege de vele mooie dorpen die je hier aantreft.

Cantabrië

Spanje

Cantabrië is een kleine autonome regio in het noordwestelijke deel van Spanje. De regio heeft grenzen met Asturië, Baskenland en Castilië en Leon. In het noorden grenst de regio aan de Golf van Biskaje.

Costa Blanca

Spanje

De Costa Blanca is een toeristisch stuk kustgebied in Spanje waar een groot aantal dorpen staat die de moeite van het bezoeken waard is.

Costa Brava

Spanje

De Costa Brava is het kustgebied van Spanje dat loopt vanaf de Franse grens tot aan de populaire badplaats Blanes. Aan de Costa Brava vindt je een mix van prachtige authentieke kleine dorpjes en populaire toeristische vakantieoorden.

Cádiz

Spanje

Cádiz is één van de tweeënvijftig provincies van Spanje. De provincie is gelegen in het uiterste zuiden van het land in de regio Andalusië.

Fuerteventura

Spanje

Fuerteventura telt tientallen authentieke agrarische dorpen en vissersdorpen. In sommige dorpen lijkt de tijd zelfs eventjes stil te hebben gestaan. De mooiste dorpjes van Fuerteventura vind je op mooistedorpjes.nl

Galicië

Spanje

Galicië is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje. De regio is te vinden in het uiterste noordwestelijke deel van het Iberisch schiereiland. De regio grenst in het zuiden aan Portugal en heeft verder grenzen met de regio’s Asturië en Castilië en Leon.

Gran Canaria

Spanje

Hoewel Gran Canaria een typisch voorbeeld is van massatoerisme is er ook voldoende schoonheid te vinden op het eiland. Een fraai voorbeeld hiervan wordt gevormd door een aantal mooie dorpen die verspreid over Gran Canaria liggen.

Ibiza

Spanje

Ibiza is een enorm populaire vakantiebestemming voor een divers publiek. Die verscheidenheid is ook terug te vinden in de dorpen op het eiland Ibiza.

Lanzarote

Spanje

Het vulkanische eiland Lanzarote heeft als uitgangspunt dat de natuur niet teveel verstoord mag worden door de bebouwing. Dat levert een aantal prachtige dorpen op.

Mallorca

Spanje

Mallorca is een populaire vakantie bestemming in de Middellandse Zee. Naast de vele bekende en drukke vakantiebestemmingen zijn er op het eiland nog enkele prachtige dorpjes te vinden. Deze dorpjes zijn een oase van rust in vergelijking met veel van de drukke kustplaatsen.

Menorca

Spanje

Menorca of Minorca is qua grote het tweede eiland van de Balearen. De Balearen zijn een onafhankelijke regio en een eilandengroep die behoort tot Spanje. Menorca is het meest noordelijk gelegen eiland van deze archipel.

Tenerife

Spanje

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het staat bekend vanwege de badplaatsen. Tenerife kent echter ook een aantal fantastische dorpen die meer dan de moeite waard zijn.