Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mallorca

Mooiste dorpjes van Mallorca

Mallorca of Mallorca is het grootste eiland behorend tot de Spaans eilandengroep de Balearen. Er wonen in totaal iets minder dan één miljoen mensen op het eiland waarvan verreweg de meeste in de hoofdstad Palma de Mallorca wonen. Naast deze prachtige stad zijn er zijn er op het eiland meerdere prachtige kleine pittoreske dorpjes te vinden. veel van deze dorpjes hebben ondanks het massatoerisme dat er op Mallorca te vinden is hun eigen identiteit weten te behouden. In de meeste van deze dorpjes zijn er gezellige pleintjes te vinden waar je heerlijk van de Spaanse zon kan genieten.

Alcúdia

Mallorca

Alcúdia is een plaats en een gemeente in het noordwestelijke deel van Mallorca. Alcúdia is het oudste stadje van Mallorca. Een deel van de oude stadsmuren zijn nog steeds in tact.

Artà

Mallorca

Artà is een kleine plaats in het noordoosten van Mallorca in de gelijknamige gemeente. Artà staat bekend om zijn twee prachtige kerken die via steile weggetjes en trappen te bereiken zijn.

Banyalbufar

Mallorca

Banyalbufar is een klein dorpje in de heuvels van het Spaanse eiland Mallorca. Je komt het dorpje tegen als je van Andratx naar Sóller rijdt. Zet je auto of fiets hier even aan de kant en geniet van het prachtige uitzicht wat Banyalbufar te bieden heeft.

Capdepera

Mallorca

Capdepera is een kleine gemeente en een dorp in het noordoostelijke deel van Mallorca. Het dorp staat voornamelijk bekend om de Burcht van Capdepera.

Deià

Mallorca

Deià is een klein kustdorp in de heuvels van Serra de Tramuntana op het Spaanse eiland Mallorca. De hoger gelegen delen van het dorp kijken uit over de Middellandse Zee. Enkele bekende wereldsterren hebben tweede huis in het dorpje Deià.

Fornalutx

Mallorca

Fornalutx ligt in de heuvels boven de stad Söller op het Spaanse eiland Mallorca. Het noemt zichzelf het mooiste dorpje van Spanje. Er zijn waarschijnlijk mooiere te vinden in Spanje maar deze zullen op één hand te tellen zijn.

Port d’Andratx

Mallorca

Port d’Andratx is een kleine dorpje in de gemeente Andratx in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Port d’Andratx staat bekend als één van de mondaine kustplaatsen op Mallorca.

Porto Cristo

Mallorca

Porto Cristo is een klein kustplaatsje in het oostelijke deel van Mallorca. Het plaatsje behoort tot de gemeente Manacor. Porto Cristo staat bekend om zijn grotten.

Sant Elm

Mallorca

Sant Elm is een klein toeristisch dorpje in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Het dorp ligt in de gemeente Andratx aan de kust. Vanaf Sant Elm heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragonera.

Sineu

Mallorca

Sineu is een dorp en een gemeente in het centrale deel van Mallorca. Het dorpje staat bekend om zijn historische binnenstad en om de markt die er iedere woensdag gehouden wordt.

Valldemossa

Mallorca

Valldemossa is een schitterend klein dorp op het Spaanse eiland Mallorca. Het dorp is de laatste jaren uitgeroeid tot één van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de componist Chopin.