Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mallorca

Mooiste dorpjes van Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, ligt in de Middellandse Zee en valt onder Spaans bewind. Het eiland telt bijna een miljoen inwoners, waarvan het merendeel in de hoofdstad Palma de Mallorca woont. Deze stad is niet alleen het administratieve hart van het eiland, maar ook een culturele schat met zijn historische kathedraal, het levendige Santa Catalina district en de majestueuze Bellver burcht, die trots uitkijkt over de stad en de zee.

Buiten Palma zijn er op het eiland vele kleine, pittoreske dorpjes te vinden die elk hun eigen verhaal vertellen. Dorpen zoals Valldemossa, Deià, en Fornalutx bieden adembenemende uitzichten en hebben elk een unieke charme, vaak met smalle historische straatjes en traditionele stenen huizen. Deze dorpen zijn populaire stops voor toeristen die het massatoerisme willen ontvluchten en de rustieke kant van Mallorca willen ervaren. Veel van deze bijzondere dorpen zijn te vinden in het binnenland van Mallorca of liggen verscholen in de heuvels van het Serra de Tramuntana gebergte aan de westkust van het eiland.

Deze dorpen hebben hun eigen karakter en identiteit weten te behouden, ondanks de druk van het toerisme. In veel van deze dorpjes zijn schilderachtige pleintjes waar locals en bezoekers samenkomen om te genieten van de Spaanse zon, traditionele gerechten en de kalme mediterrane levensstijl. Elk dorp heeft zijn eigen festivals en markten die bijdragen aan een levendige, doch ontspannen sfeer, waardoor ze de perfecte bestemming zijn voor een dagtrip of een langer verblijf. Mallorca biedt zo een perfecte mix van stedelijke dynamiek en landelijke gemoedelijkheid, waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor iedere toerist.

Vakantie op Mallorca

Alcúdia

Mallorca

Alcúdia is een plaats en een gemeente in het noordwestelijke deel van Mallorca. Alcúdia is het oudste stadje van Mallorca. Een deel van de oude stadsmuren zijn nog steeds in tact.

Artà

Mallorca

Artà is een kleine plaats in het noordoosten van Mallorca in de gelijknamige gemeente. Artà staat bekend om zijn twee prachtige kerken die via steile weggetjes en trappen te bereiken zijn.

Banyalbufar

Mallorca

Banyalbufar is een klein dorpje in de heuvels van het Spaanse eiland Mallorca. Je komt het dorpje tegen als je van Andratx naar Sóller rijdt. Zet je auto of fiets hier even aan de kant en geniet van het prachtige uitzicht wat Banyalbufar te bieden heeft.

Capdepera

Mallorca

Capdepera is een kleine gemeente en een dorp in het noordoostelijke deel van Mallorca. Het dorp staat voornamelijk bekend om de Burcht van Capdepera.

Deià

Mallorca

Deià is een klein kustdorp in de heuvels van Serra de Tramuntana op het Spaanse eiland Mallorca. De hoger gelegen delen van het dorp kijken uit over de Middellandse Zee. Enkele bekende wereldsterren, zoals Mick Jagger, Mark Knopfler en Mike Oldfield hebben of hadden een tweede huis in het dorpje Deià.

Fornalutx

Mallorca

Fornalutx ligt in de heuvels boven de stad Söller op het Spaanse eiland Mallorca. Fornalutx noemt zichzelf het mooiste dorpje van Spanje. Er zijn waarschijnlijk mooiere te vinden in Spanje, maar deze zullen op één hand te tellen zijn.

Port d’Andratx

Mallorca

Port d’Andratx is een kleine dorpje in de gemeente Andratx in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Port d’Andratx staat bekend als één van de mondaine kustplaatsen op Mallorca.

Porto Cristo

Mallorca

Porto Cristo is een klein kustplaatsje in het oostelijke deel van Mallorca. Het plaatsje behoort tot de gemeente Manacor. Porto Cristo staat bekend om zijn grotten.

Sant Elm

Mallorca

Sant Elm is een klein toeristisch dorpje in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Het dorp maakt onderdeel uit van de gemeente Andratx en is te vinden aan de zuidkust van het eiland. Vanaf Sant Elm heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragonera.

Sineu

Mallorca

Sineu is een dorp en een gemeente in het centrale deel van Mallorca. Het dorpje staat bekend om zijn historische binnenstad en om de markt die er iedere woensdag gehouden wordt.

Valldemossa

Mallorca

Valldemossa is een schitterend klein dorp op het Spaanse eiland Mallorca, in het Serra de Tramuntanagebergte. Het dorp is de laatste jaren uitgeroeid tot één van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de componist Chopin.