Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Algarve

Mooiste dorpjes van Algarve

De Algarve is de populairste vakantiebestemming in Portugal. In de zomermaanden vliegen en rijden vele tienduizenden toeristen naar deze geliefde regio. Ondanks dat er veel toeristen in de Algarve komen hebben veel van de oude dorpjes nog maar weinig ingeleverd van hun authenticiteit. Dit is voornamelijk te merken aan de vriendelijkheid van de mensen die je er tegenkomt. Er liggen met name landinwaarts prachtige kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ook aan de kust kom je ze nog tegen, maar sommige van deze dorpen zijn overgenomen door de toeristen.
Bijzonder is dat de meeste van deze kleine dorpjes ’s middags bijna geheel uitgestorven zijn. Dit komt doordat de meeste inwoners dan aan het lunchen zijn en een kleine siësta houden. Dus wil je een dorpje bezoeken dan doe je dit het beste in de ochtend of aan het einde van de middag, tenzij dat je er wilt gaan lunchen. Dan kun je tussen de dorpsbewoners genieten van de lokale keuken in de aangename Portugese restaurants.

De vliegduur naar de Algarve bedraagt een kleine drie uur. Er zijn verschillende maatschappijen waar je vliegtickets naar Faro kunt kopen. Het vliegveld van Faro is de toegangspoort tot de Algarve. Vanuit Nederland wordt vooral Transavia gebruikt om naar de Algarve te vliegen. Ben je op zoek naar een exclusieve vakantie naar de Algarve zonder daarvoor de hoofdprijs te moeten betalen neem dan een kijkje bij Tui.nl. Zij bieden het grootste en meest uitgebreide aanbod vakanties in de Algarve die je kunt vinden voor de beste prijs.

Vakantie aan de Algarve

Albufeira

Algarve

Albufeira is een van de meest toeristische plaatsen aan de Algarve. Ieder jaar komen miljoenen toeristen hier vakantie vieren. De plaats bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude deel van Albufeira kan gezien worden als een mooi dorpje.

Alte

Algarve

Alte is een klein dorpje gelegen in de bergen boven de stad Faro. Het dorpje ligt aan een klein riviertje genaamd Rib. Doordat het dorpje tegen de berg is aangebouwd moet je tijdens je wandeling door het dorp behoorlijk wat hoogtemeters overbruggen.

Estoi

Algarve

Estoi is een mooi klein dorpje vlakbij de stad Faro. Het dorpje is vooral bekend door het prachtige oude paleis wat midden in het dorp staat en tegenwoordig een hotel is. Lopend door de straten van Estoi lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan.

Ferragudo

Algarve

Ferragudo is een klein vissersdorpje vlakbij de grotere stad Lagoa. Het dorpje ligt aan de zee en aan de monding van de rivier de Arade. Het dorp is een leuke mix tussen een vissersdorp en een kleine gezellige toeristische bestemming.

Lagos

Algarve

Lagos is een prachtig klein stadje aan de kust in de regio Algarve. Lagos heeft een lange geschiedenis die zijn sporen op het kleine plaatsje hebben achtergelaten. Lagos behoort tot de populairste toeristische bestemmingen in de Algarve.

Loulé

Algarve

Loulé is een echte marktplaats vlak boven Faro. Het dorp staat vooral bekend om zijn grote overdekte markthal en de populaire weekmarkt op zaterdag. Naast de markt is er in het dorp een mooie winkelstraat te vinden met allerlei leuke lokale winkeltjes.

Monchique

Algarve

Monchique Ligt ongeveer een vijftien kilometer landinwaarts in de Algarve. Het is één van de hoogste dorpjes in Portugal gelegen in de bergen boven de Algarve. Het is met zijn natuurlijke bron vooral bekend als wellness oord.

Olhos de Áqua

Algarve

Olhos de Áqua is een prachtig dorpje ten oosten van Albufeira. Het dorp dank zijn opmerkelijke naam aan de zoetwaterbronnen die bij eb op het strand van het dorp te vinden zijn.

Paderne

Algarve

Paderne is een oud dorpje vlakbij Albufeira. Het dorp is gelegen tussen de olijfbomen en sinaasappelboomgaarden in het platteland van de regio. Nog niet veel toeristen hebben de weg naar Paderne gevonden.

Sagres

Algarve

Sagres is gelegen in de mooie Algarve. Het plaatsje ligt op het meest zuidwestelijke puntje van Europa en is erg geliefd bij surfers door de mooie hoge golven. Aan de kust staan verschillende oude campers waar de surfers verblijven.

Santa Luzia

Algarve

Santa luzia is een klein dorpje in het oostelijke deel van de Algarve. Het dorpje behoort tot de gemeente Tavira en telt ongeveer 1.500 inwoners. Het dorp staat bekend als de Portugese hoofdstad van de octopus.

Silves

Algarve

Silves is een van de oudere stadjes van de Algarve. Silves ligt in het binnenland en heeft een prachtig oude fort. Met name het Fort van Silves trekt veel toeristen naar het dorpje toe. Het kasteel is te vinden op het hoogste punt van het dorp.

Tavira

Algarve

Tavira is een van de mooiste plaatsjes van de Algarve. Dit prachtige dorpje ligt aan de rivier de Gilão. Tavira is één van de weinige plaatsen in het oostelijke deel van de Algarve die zeker een bezoek waard is.

Vila do Bispo

Algarve

Vila do Bispo is een klein dorpje gelegen in het district Faro. Het dorpje ligt in het zuidwestelijke stukje van Portugal. Het dorp straalt nog steeds dezelfde authenticiteit uit die verwacht van een oud Portugees dorp.