Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vila do Bispo

Vila do Bispo is een klein dorpje gelegen in het district Faro. Het dorpje ligt in het zuidwestelijke stukje van Portugal. Het dorp straalt nog steeds dezelfde authenticiteit uit die verwacht van een oud Portugees dorp.

Onderweg naar het meest zuidwestelijke puntje van Europa kwamen we dit leuke dorpje tegen. Vila do Bispo is nog een echt origineel Portugees dorp. Onaangetast door grote hordes toeristen die meestal niet tot zo ver in de Algarve doordringen. Het is een beetje slaperig provincie stadje met een mooi oud pleintje, prachtig kerkje en enkele kleine straatjes.

 

Opvallend gebouw in het centrum van het dorpje is de Igreja Nossa Senhora da Conceicão. Een prachtige witte kerk in typisch Portugese stijl. De binnenkant is zeer uitbundig versierd. Het houten plafond is prachtig beschilderd en portugese tegeltjes sieren de wanden van de kerk. Het hoofdaltaar en de verschillende zijkapellen zijn in barok stijl. Overdadig veel krullend houtsnijwerk met veel goudkleur. Het geheel is prachtig.

Vila do Bispo is erg populair bij wandelaars en mountainbikers. Er lopen diverse wandelroutes en mtb routes in de omgeving. Vila Do Bispo is daarnaast ook onderdeel van twee lange afstand wandelroutes die vanuit het zuiden van Portugal helemaal langs de kust noordwaarts gaan. Rijdend door de omgeving zie je dan ook heel wat wandelaars lopen. De omgeving van het dorp is prachtig. Wandelend of fietsend door de velden met wilde bloemen kom je helemaal tot rust.

Hier ligt Vila do Bispo

Weersverwachting Vila do Bispo

vandaag
17° / 13°
morgen
14° / 11°
28 feb
15° / 12°
29 feb
16° / 8°
1 mrt
16° / 8°
Meer weer van Vila do Bispo op klimaatinfo.nl

Meer informatie