Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Duitsland

Mooiste dorpjes van Duitsland

Buurland Duitsland behoort al jarenlang tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Dat is voor een groot deel te danken aan de kort reistijd als gevolg van de relatief korte afstanden. Autovakanties in Duitsland behoren dan ook steevast tot de meest geboekte vakanties in Nederland. Daarnaast biedt Duitsland een enorm aanbod aan leuke dorpjes die ieder hun eigen karakter hebben. De dorpen in Duitsland zijn waarschijnlijk nog veel populairder dan de grote steden zoals Frankfurt, Berlijn en Hamburg. Duitsland als wintersportvakantie is ook erg populair, zo trekken de wintersportgebieden in Hochsauerland in de wintermaanden veel skiliefhebbers, maar zijn deze dorpen in de zomer ideaal om te gaan wandelen of fietsen. Ook een natuurgebieden zoals het Zwarte Woud en de Duitse waddeneilanden kennen een groot aantal leuke dorpjes die echt de moeite waard zijn.

Baden-Württemberg

Duitsland

De deelstaat Baden-Württemberg is qua grote en qua aantal inwoners de derde deelstaat van Duitsland. De grootste stad en de hoofdstad van deze deelstaat is Stuttgart.

Beieren

Duitsland

Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland. De Vrijstaat Beieren is gelegen in het zuidoosten van Duitsland. De rijke historie van dit gebied brengt een groot aantal fraaie dorpen voort, waaronder de dorpen aan de Romantische Strasse.

Eifel

Duitsland

Natuur en pittoreske dorpjes vormen een ijzersterke combinatie voor de regio Eifel, die grotendeels in Duitsland ligt. Vooral de historische dorpen met vakwerkhuizen oogsten veel bewondering.

Hessen

Duitsland

Hessen is een van de grootste en belangrijkste deelstaten van Duitsland. Het is gelegen centraal in het land gelegen met als belangrijkste stad Frankfurt am Main en als hoofdstad Wiesbaden.

Nedersaksen

Duitsland

De noordwestelijke deelstaat Nedersaksen ligt net over de Nederlands-Duitse grens. Opvallend feit is dat je er door de verscheidenheid in landschappen zowel plattelandsdorpen, bergdorpjes en kustdorpen aantreft.

Noordrijn-Westfalen

Duitsland

De deelstaat Noordrijn-Westfalen is de meest westelijk gelegen deelstaat van Duitsland en grenst aan zowel Nederland als België. De Nederlandse provincies Limburg, Gelderland en Overijssel en de Belgische provincie Luik grenzen aan deze deelstaat.

Rijnland-Palts

Duitsland

De prachtige natuur en de schilderachtige middeleeuwse dorpjes met de typische vakwerkhuizen maken van Rijnland-Palts een geliefde vakantiebestemming in Duitsland.