Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Noordrijn-Westfalen

Mooiste dorpjes van Noordrijn-Westfalen

De deelstaat Noordrijn-Westfalen is de meest westelijk gelegen deelstaat van Duitsland en grenst aan zowel Nederland als België. De Nederlandse provincies Limburg, Gelderland en Overijssel en de Belgische provincie Luik grenzen aan deze Duitse deelstaat. In deze deelstaat die qua inwoners de vierde van Duitsland is liggen enkele prachtige grote steden zoals Münster, Bonn, Düsseldorf en Dortmunt. Maar er zijn in deze deelstaat ook tal van prachtige dorpen te vinden. Veel van de dorpen die in Nooordrijn-Westfalen te vinden zijn hebben door de eeuwen heen hun eigen karakteristieke karakter weten te behouden. Deze dorpen hebben hierdoor allemaal iets wat hun uniek maakt. Sommigen delen van de deelstaat staan bekend om hun prachtige outdoor activiteiten en hun mogelijkheden tot wintersport. De plaats Winterberg is hiervan het beste voorbeeld. In de meeste dorpen in Duitsland en in Noordrijn-Westfalen is er klein restaurant of een bierstube te vinden waar je kan genieten van de lokale specialiteiten en natuurlijk van het heerlijke Duitse bier.

Altena

Noordrijn-Westfalen

Altena is een stadje in het Sauerland dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De burcht van Altena is de belangrijkste bezienswaardigheid van dit stadje aan de rivier de Lenne.

Bad-Münstereifel

Noordrijn-Westfalen

In  het zuidwestelijke deel van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt het stadje Bad-Münstereifel. Het is een prachtige levendig stadje waar de tijd sinds de middeleeuwen lijkt stil te hebben gestaan.

Billerbeck

Noordrijn-Westfalen

Billerbeck is een klein stadje in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Billerbeck is een bekende bedevaartsplaats in Duitsland. Ieder jaar trekken er vele duizenden bedevaartgangers naar deze stad toe.

Blankenheim

Noordrijn-Westfalen

Blankenheim is een klein stadje in het zuidwestelijke deel van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het stadje is bekend om de Ahrquelle en het Eifel museum Blankenheim.

Kettwig

Noordrijn-Westfalen

Kettwig is een onbekende parel in het Ruhrgebied Tussen alle industriële steden verwacht je niet dat je nog klein authentiek dorpje aan kan treffen. Bestuurlijk gezien is Kettwig geen zelfstandig dorp meer maar onderdeel van de stad Essen.

Monschau

Noordrijn-Westfalen

Al sinds het begin van de vorige eeuw is Monschau ontzettend geliefd als toeristische bestemming. Door de nabije ligging komen er vrij veel Nederlandse vakantiegangers.

Tecklenburg

Noordrijn-Westfalen

Tecklenburg is een schattig stadje gelegen net over de Duitse grens tussen Osnabruck en Munster. Dit maakt het ideaal voor wie een dagje Duitsland wil doen. Dankzij de vakwerkhuizen en het schilderachtige centrum waan je je direct veel verder weg.