Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blankenheim

Blankenheim is een klein stadje in het zuidwestelijke deel van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het stadje is bekend om de Ahrquelle en het Eifel museum Blankenheim.

Blankenheim is gesticht in het begin van de zevende eeuw door monniken uit de Abdij van Prüm. Een van de oudste nog bestaande gebouwen in het dorp is de Burcht van Blankenheim. De burcht is tegenwoordig in gebruik als jeugdherberg. De burcht staat bovenop een heuvel vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het dorp en de omliggende omgeving. Een bijzonder element van de burcht is de Tiergartentunnel. Deze tunnel is ontdekt aan het einde van de vorige eeuw en is een middeleeuws aquaduct. Deze zijn erg zeldzaam. Een deel van de tunnel kan tegenwoordig bezocht worden.

 

In Blankenheim start de Fernwanderweg  Ahrsteig een lange afstand wandelroute over 108 kilometer. Deze wandeling neemt je mee door het Ahrdal en over het Ahrgebirge om uiteindelijk bij Sinzig aan de Rijn uit te komen. De wandeling is onderverdeeld in meerdere etappes die je naar eigen inzicht kan indelen. Langs de route zijn er meerdere gecertificeerde accommodaties te vinden.

In het centrum van Blankenheim staat de toeristische informatie van deze regio. Bij dit kantoor kun je informatie over het dorp en de verschillende andere dorpen die tot de gemeente Blankenheim behoren. Je kunt er tevens informatie krijgen over de verschillende fiets en wandelroutes die in de omgeving van Blankenheim te vinden zijn. Jammer genoeg is deze informatie alleen in het Duits verkrijgbaar.

Hier ligt Blankenheim

Weersverwachting Blankenheim

vandaag
2° / -1°
morgen
6° / -5°
29 mrt
12° / 2°
30 mrt
11° / 7°
31 mrt
10° / 6°
Meer weer van Blankenheim op klimaatinfo.nl

Meer informatie