Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gardameer

Mooiste dorpjes van Gardameer

Het Gardameer is een onregelmatig gevormd meer in het noorden van Italië. Het ligt op het knooppunt van drie regio’s: Veneto, Lombardije en Trentino. De gunstige ligging ten opzichte van Europese handelsroutes zorgde ervoor dat er aan het Gardameer al vroeg in de historie belangrijke handelsnederzettingen ontstonden. De Romeinen hebben hier in hun glorietijd verschillende vestigingen gehad en later in de middeleeuwen profiteerden de dorpen aan het Gardameer van de vrij dominante positie van de stad Venetië in dit deel van Europa. Gelukkig voor ons is een deel van de romantische straten en pleinen uit die tijd bewaard gebleven in een aantal fraaie dorpen. Het Gardameer biedt eigenlijk zoveel mooie dorpen dat we bijna ieder dorp aan het meer wel een plekje op deze site zouden kunnen geven. We hebben ons beperkt tot ongeveer 75% van alle dorpen die direct aan de oevers van het Gardameer liggen. Gewoonweg omdat al deze dorpen een schoonheid hebben die niet onvermeld mag blijven op een site zoals mooistedorpjes.nl.

Vind de gemakkelijk en snel de goedkoopste vakanties naar het Gardameer bij Tui.nl. Of je nu op zoek bent naar een kampeervakantie, een zonvakantie of een autovakantie… alles is mogelijk. Op de website waarovernachtenin.nl kun je kijken waar je het beste kunt gaan overnachten langs het Gardameer.

Vakantie aan het Gardameer

Bardolino

Gardameer

Bardolino ligt in het zuidoosten van het Gardameer. Bardolino is één van de eerste plekken waar het hedendaagse toerisme aan het Gardameer ooit ontstaan is.

Garda

Gardameer

Het karakteristieke Garda is een dorp gelegen aan de oostelijke oever van het Gardameer.   Het meer is in 768 vernoemd naar het nieuwe graafschap Garda dat toen ontstond.

Gardone Riviera

Gardameer

Hoewel Gardone Riviera is een dorp aan het Gardameer dat tot in de negentiende eeuw nog een onbeduidend dorpje was. Door Gardone Riviera te veranderen in een kuuroord en er een groot hotel weg te zetten, heeft het dorp een groeispurt gehad.

Lazise

Gardameer

Zodra je bij de oude haven van Lazise binnenkomt ben je waarschijnlijk in één klap verkocht. Het kleine haventje met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant een oude kerk betovert je meteen.

Limone sul Garda

Gardameer

De prachtige ligging tegen een bergwand aan en de citroenenindustrie hebben van Limone sul Garda een zeer populaire toeristenbestemming gemaakt.

Malcésine

Gardameer

Een typisch voorbeeld van een fraai dorp dat helaas daardoor erg veel bezocht wordt, waardoor je de innerlijke schoonheid niet altijd meer ziet. Dat is Malcésine. Vooral op zondag kan het erg druk zijn in het dorp.

Peschiera del Garda

Gardameer

Peschiera del Garda is een dorp gelegen in de regio Veneto. De vestingplaats met goed geconserveerd historisch centrum behoort tot de populairste plaatsen aan het Gardameer.

Riva del Garda

Gardameer

Riva del Garda is het meest noordelijke dorp van het Gardameer. Samen met het ernaast gelegen Tórbole vertegenwoordigt Riva del Garda de regio Trentino aan het Gardameer.

Salò

Gardameer

De allereerste keer dat we Salo bezochten waren we op slag verliefd. Vijf jaar later bezochten we dit dorp aan de westelijke kant van het Gardameer opnieuw en zagen dat Salò niets aan schoonheid ingeboet had.

Sirmione

Gardameer

Als er één dorp aan het Gardameer is dat niet mag ontbreken op mooistedorpjes.nl dan is het Sirmione wel. Dit dorp is het drukstbezochte dorp aan het Gardameer.

Torri del Benaco

Gardameer

Torri del Benaco is een klein dorpje in de regio Veneto aan het Gardameer. Het dorp is voornamelijk bekend om de burcht van Torri del Benaco. Deze historische burcht is bijzonder goed bewaard gebleven en geopend voor het publiek.

Tórbole

Gardameer

Tórbole is een schilderachtig dorpje gelegen in het noorden van het Gardameer. Samen met het daar boven gelegen dorp Nago vormt het de gemeente Nago-Tórbole.