Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bardolino

Bardolino ligt in het zuidoosten van het Gardameer. Bardolino is één van de eerste plekken waar het hedendaagse toerisme aan het Gardameer ooit ontstaan is.

Bardolino kent een paar plekken die het dorp haar karakter geven. Ten eerste is er de onvermijdelijke haven met de daarop aansluitende wandelpromenade. De vrij open promenade met daaraan een aantal fraaie gebouwen en het nodige groen geven Bardolino die typische sfeer die je aan het Gardameer mag verwachten. Het tweede sterke punt van Bardolino is de Piazza Matteotti. Dit langgerekte plein loopt van de haven naar de statige kerk Santi Nicole e Severo. De voorkant van deze kerk is voorzien van indrukwekkende zuilen die het bouwwerk haar typisch Italiaanse karakter geven. Wie een kijkje in de kerk wil nemen die kan dat gratis doen.

Bardolino heeft een redelijk groot centrum dat grotendeels autovrij is. Als toerist kun je daarom op je gemakje door de soms vrij nauwe Italiaanse straatjes lopen zonder last te hebben van gemotoriseerd verkeer. Het aanbod van winkels en horeca in Bardolino is vooral gericht op toeristen. Dat is zichtbaar in het aanbod en in de prijzen. Bardolino is voor deze regio daarom een wat duurdere bestemming. Even lastminute een bikini of jurkje kopen kost je hier meer dan wanneer je het thuis al gekocht zou hebben.

IJsliefhebbers komen zoals zoveel plekken aan het Gardameer helemaal aan hun trekken. Natuurlijk zegt iedere ijsverkoper dat ze het beste van Bardolino hebben. Het meeste ijs is ambachtelijk bereid, maar niet alles. Een redelijk groot deel van de ijssalons aan het Gardameer kopen hun ijs elders in.

Bardolino is binnen de regio, maar ook ver daarbuiten, bekend vanwege de uitstekende wijnen. In en rondom Bardolino kun je daarom volop lokale wijn kopen. Dit kan in wijnwinkels maar ook direct bij de wijnboeren. In de restaurants in Bardolino wordt natuurlijk ook volop Bardolino-wijn verkocht. In het binnenland van het dorp is een wijnmuseum te vinden. Het belangrijkste doel van het museum is natuurlijk om de wijnen van het bijbehorende wijnhuis te verkopen na afloop.

Hier ligt Bardolino

Weersverwachting Bardolino

vandaag
6° / 1°
morgen
6° / 3°
6 dec
9° / 3°
7 dec
4° / -2°
8 dec
1° / -1°
Meer weer van Bardolino op klimaatinfo.nl

Meer informatie