Weersverwachting Bardolino

vandaag
24° / 19°
morgen
23° / 19°
19 sep
21° / 18°
20 sep
22° / 17°
21 sep
22° / 18°

Bardolino

Waar ligt Bardolino?

Externe links

Bardolino heeft een redelijk groot centrum dat grotendeels autovrij is. Als toerist kun je daarom op je gemakje door de soms vrij nauwe Italiaanse straatjes lopen zonder last te hebben van gemotoriseerd verkeer. Het aanbod van winkels en horeca in Bardolino is vooral gericht op toeristen. Dat is zichtbaar in het aanbod en in de prijzen. Bardolino is voor deze regio daarom een wat duurdere bestemming. Even lastminute een bikini of jurkje kopen kost je hier meer dan wanneer je het thuis al gekocht zou hebben.

IJsliefhebbers komen zoals zoveel plekken aan het Gardameer helemaal aan hun trekken. Natuurlijk zegt iedere ijsverkoper dat ze het beste van Bardolino hebben. Het meeste ijs is ambachtelijk bereid, maar niet alles. Een redelijk groot deel van de ijssalons aan het Gardameer kopen hun ijs elders in.

Bardolino is binnen de regio, maar ook ver daarbuiten, bekend vanwege de uitstekende wijnen. In en rondom Bardolino kun je daarom volop lokale wijn kopen. Dit kan in wijnwinkels maar ook direct bij de wijnboeren. In de restaurants in Bardolino wordt natuurlijk ook volop Bardolino-wijn verkocht. In het binnenland van het dorp is een wijnmuseum te vinden. Het belangrijkste doel van het museum is natuurlijk om de wijnen van het bijbehorende wijnhuis te verkopen na afloop.

Foto's van Bardolino