Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sterrensysteem mooiste dorpjes

Om de mooiste dorpjes ter wereld goed van elkaar te kunnen onderscheiden heeft mooistedorpjes.nl een speciale sterrenclassificatie ontwikkeld. We hebben deze classificatie gemaakt om reizigers te helpen bij het ontdekken van de mooiste dorpen. Zo weet je waar de verborgen schatten te vinden zijn, die de moeite van het verkennen waard zijn. Van dorpen die een bezoek waard zijn tot diegene die de reis waard zijn. Ieder dorp heeft iets unieks of speciaals waardoor hij op mooiste dorpjes terecht is gekomen. De classificatie is gemaakt om de dorpjes daadwerkelijk van elkaar te onderscheiden.

 

1 ster: het dorp is een bezoek waard

De dorpjes die één ster verdienen, hebben allemaal iets unieks die een bezoeken waard is. Deze pittoreske dorpjes hebben een prachtig plein, een historisch kasteel of een andere bezienswaardigheid, die het dorp het bezoeken waard maakt. Je kunt er wandelen door de historische straatjes, een museum bezoeken of gewoon gezellig wat drinken of genieten van de lokale specialiteiten. In deze dorpen kun je jezelf meestal wel even vermaken, terwijl je de schoonheid van het dorp ontdekt. Ieder dorp heeft zijn eigen unieke eigenschappen, die ervoor gezorgd hebben dat het op de lijst met mooiste dorpjes ter wereld terecht is gekomen.

2 sterren: het dorp is een omweg waard

Dorpjes die twee sterren verdienen, zijn meer dan alleen een tussenstop; ze zijn een omweg waard. De ligging van het dorp is uniek of er zijn historische monumenten die het dorp bijzonder maken. Door het unieke karakter van het dorp is het dorp de omweg waard tijdens je vakantie of rondreis. De dorpen die bekroond worden met twee sterren hebben eeuwenoude kastelen, gezellige markten, indrukwekkende uitzichten of bijzondere bezienswaardigheden in of rondom het dorp. Deze maken het dorp zo speciaal dat dit dorp het waard is om een omweg te maken.

3 sterren: het dorp is de reis waard

Deze dorpen zijn uniek. Zo mooi of bijzonder is er maar één in de wereld. Sommige van deze dorpen zijn terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO of hebben een bezienswaardigheid die in de hele wereld bekend is. Deze dorpen zijn zo uniek dat ze de reis ernaartoe waard zijn. Dit kan zijn omdat er in het dorp verschillende historische bezienswaardigheden te vinden zijn, unieke musea of dat het dorp een belangrijke rol gespeeld heeft in de geschiedenis. Het kan ook zo zijn dat de ligging van het dorp zo uniek is, dat het om deze reden een drie sterren classificatie heeft verdiend. Een dorp dat de reis waard is, is vaak zo bijzonder dat je er meerdere dagen kunt verblijven.