Weersverwachting Limone sul Garda

vandaag
2° / 0°
morgen
3° / 0°
7 dec
2° / -2°
8 dec
-1° / -8°
9 dec
-1° / -8°

Limone sul Garda

Waar ligt Limone sul Garda?

Externe links

De naam Limone sul Garda wekt de indruk overigens dat het dorp vernoemd is naar citroenen. Volgens de auteur van de reisgids “ANWB Extra Gardameer” is de naam echter een verwijzing naar het woord “limes”. Het telen van citroenen aan het Gardameer begon al in de dertiende eeuw. De vruchten zijn echter vrij gevoelig voor kou. De omgeving waar Limone sul Garda ligt is in de wintermaanden eigenlijk te koud. Daarom begon men aan het einde van de achttiende eeuw citroenkassen te bouwen. Na een aantal jaren stonden er enorm veel kassen in dit deel van het Gardameer. Inmiddels is de teelt van citrusvruchten weer sterk gereduceerd in Limone sul Garda.

De relatie met citroenen wordt nu vooral op toeristisch vlak uitgebuit. Zo kun je het La Limonaia del Castel bezoeken. Dit is een citroentuin waarbij je kunt zien hoe o.a. citroenen, kumquats, sinaasappelen en mandarijnen geteeld worden. In het meer zuidelijk gelegen Citroenmuseum wordt veel uitleg gegeven over de citroenen en de producten die ervan gemaakt worden.

In de winkels in Limon sul Garda kun je veel producten kopen die met citroenen te maken hebben. Uiteraard de citroenlikeur limoncello, maar ook olijfolie met citroen, citroenzeep, citroensnoepjes en citroenchocolade.

Foto's van Limone sul Garda