Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Limone sul Garda

De prachtige ligging tegen een bergwand aan en de citroenenindustrie hebben van Limone sul Garda een zeer populaire toeristenbestemming gemaakt.

Jaarlijks bezoeken om en nabij de 1 miljoen toeristen Limone sul Garda. Het overgrote deel van deze toeristen komt in het zomerseizoen, wanneer ongeveer tienduizend bezoekers het ongeveer duizend inwoners tellende dorp overspoelen. Ondanks de vele toeristen is Limone sul Garda nog wel de moeite waard om te bezoeken. De straatjes en de wandelboulevard zijn zeker mooi. De oude haven van Limoncello is gewoonweg klein en schattig. In het hart van het dorp zit het toeristenbureau met aan de achterkant een museum dat gewijd is aan het toerisme in Limone sul Garda. Een ander museum is het vissersmuseum. De visserij zelf is verder inmiddels grotendeels verdwenen uit Limone sul Garda.

De naam Limone sul Garda wekt de indruk overigens dat het dorp vernoemd is naar citroenen. Volgens de auteur van de reisgids “ANWB Extra Gardameer” is de naam echter een verwijzing naar het woord “limes”. Het telen van citroenen aan het Gardameer begon al in de dertiende eeuw. De vruchten zijn echter vrij gevoelig voor kou. De omgeving waar Limone sul Garda ligt is in de wintermaanden eigenlijk te koud. Daarom begon men aan het einde van de achttiende eeuw citroenkassen te bouwen. Na een aantal jaren stonden er enorm veel kassen in dit deel van het Gardameer. Inmiddels is de teelt van citrusvruchten weer sterk gereduceerd in Limone sul Garda.

De relatie met citroenen wordt nu vooral op toeristisch vlak uitgebuit. Zo kun je het La Limonaia del Castel bezoeken. Dit is een citroentuin waarbij je kunt zien hoe o.a. citroenen, kumquats, sinaasappelen en mandarijnen geteeld worden. In het meer zuidelijk gelegen Citroenmuseum wordt veel uitleg gegeven over de citroenen en de producten die ervan gemaakt worden.

In de winkels in Limon sul Garda kun je veel producten kopen die met citroenen te maken hebben. Uiteraard de citroenlikeur limoncello, maar ook olijfolie met citroen, citroenzeep, citroensnoepjes en citroenchocolade.

Hier ligt Limone sul Garda

Weersverwachting Limone sul Garda

vandaag
1° / -2°
morgen
3° / 0°
7 dec
2° / -1°
8 dec
2° / -1°
9 dec
6° / 1°
Meer weer van Limone sul Garda op klimaatinfo.nl

Meer informatie