Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torri del Benaco

Torri del Benaco is een klein dorpje in de regio Veneto aan het Gardameer. Het dorp is voornamelijk bekend om de burcht van Torri del Benaco. Deze historische burcht is bijzonder goed bewaard gebleven en geopend voor het publiek.

Torri del Benaco is een oud dorp. Volgens sommige schattingen was er op deze plaats in tweeduizend jaar voor Christus al permanente bewoning. Tijdens verschillende opgravingen zijn er unieke bodemvondsten gedaan. De naam Torri del Benaco is terug te herleiden naar de Latijnse naam van het Gardameer, Lacus Benacus. Ten tijde van het Romeinse Rijk bloeide het stadje op. Aan deze weelde kwam een eind na de val van het Romeinse Rijk. Als je tegenwoordig een wandeling maakt door het prachtige historische dorpje dan voel je de geschiedenis van het dorp.

 

Torri del Benaco is gebouwd aan de voet van de Monte Baldo. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over het dorpje en het Gardameer. De flanken van deze berg zijn bijna in zijn geheel beplant met olijfbomen. De olijfolie die gemaakt wordt van deze bomen staat bekend als uitmuntend. In verschillende winkels in het dorp wordt deze olijfolie verkocht en is een geliefd souvenir. Bij veel toeristen is Torri del Benaco bekend om dat dit de plaats is waar je met de veerpont aankomt.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in het dorp is het Castello Scaligero. Dit prachtige middeleeuwse kasteel doet tegenwoordig dienst als museum. Dit museum is gewijd aan de vissers van het Gardameer en de bewoners van de binnenlanden.

Hier ligt Torri del Benaco

Weersverwachting Torri del Benaco

vandaag
22° / 18°
morgen
23° / 19°
16 jun
24° / 18°
17 jun
27° / 20°
18 jun
28° / 21°
Meer weer van Torri del Benaco op klimaatinfo.nl

Meer informatie