Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Garda

Het karakteristieke Garda is een dorp gelegen aan de oostelijke oever van het Gardameer.   Het meer is in 768 vernoemd naar het nieuwe graafschap Garda dat toen ontstond.

Garda behoort met Bardolino en Lazise tot de belangrijkste toeristische plaatsen aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer. Het toerisme is dan ook de belangrijkste bron van inkomsten van Garda. Wie de auto parkeert op één van de parkeerterreinen aan de zuidkant van het centrum die zal in eerste instantie het gevoel krijgen dat Garda een dorpje is aan de Middellandse Zee. De lange wandelpromenade is een aaneenschakeling van terrasjes, geflankeerd door weelderige bomen.

De promenade is, zoals op zoveel plekken langs het Gardameer, autovrij. Voetgangers hebben daardoor ruim baan. Langs de promenade ligt een haventje waar vooral vissersbootjes liggen. Achter de promenade liggen smalle straatjes met winkels. De meeste winkels zijn weinig onderscheidend in vergelijking met andere dorpen. Toch zie je hier tussen de toeristische winkeltjes en ijssalons nog wel wat winkels waar je lekker kunt snuffelen naar fraaie kleding of schoenen.

Garda telt twee opvallende gebouwen. De eerste is de in 2013 gerestaureerde kerk Santa Maria Maggiore. Deze in geeltinten uitgevoerde kerk stamt uit de veertiende eeuw en staat aan de rand van het centrum. Een tweede opvallende bouwwerk staat aan de andere kant van Garda. Het betreft de roodbruine Villa Albertini. Door de vierkante torens en het indrukwekkende hekwerk voor de entree heeft deze villa bijna meer weg van een kasteel. In dit gebouw is in 1848 het verdrag ondertekend waardoor Lombardije bij Piëmont aansluiting kreeg.

Hier ligt Garda

Weersverwachting Garda

vandaag
31° / 25°
morgen
29° / 22°
13 jul
29° / 22°
14 jul
29° / 21°
15 jul
30° / 24°
Meer weer van Garda op klimaatinfo.nl

Meer informatie