Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gardone Riviera

Hoewel Gardone Riviera is een dorp aan het Gardameer dat tot in de negentiende eeuw nog een onbeduidend dorpje was. Door Gardone Riviera te veranderen in een kuuroord en er een groot hotel weg te zetten, heeft het dorp een groeispurt gehad.

Gardone Riviera bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes. De strook langs de kust heet Gardone Sotto en is een strook met hotels, winkels en horeca. Langs een deel van het meer ligt er een op houten palen gebouwde wandelpromenade. Deze Lungolago is zoals het hoort geheel autovrij. Dit deel van Gardone Riviera wordt vooral in de avonduurtjes goed bezocht, als men in de zomerse maanden hier komt om te eten en langs het water te wandelen.

Het andere deel van Gardone Riviera is Gardone Sopra. Dit is het hoger gelegen deel van het dorp. Het centrum wordt gedomineerd door de mooie San Nicola kerk. Rondom de kerk vind je een aantal fraaie straatjes waar je doorheen kunt wandelen en wat horecagelegenheden. De grote attractie in dit deel van Gardone Riviera is echter Vittoriale degli Italiani. Het is een combinatie van park, gebouwen en musea. Oorspronkelijk woonde de Italiaanse dichter Gabriele d’Annunzio hier. Tegenwoordig kun je een wandeling maken door het park waarin een marineschip staat, een prachtige waterval stroomt en er een mausoleum staat die een zeer mooi uitzicht over het Gardameer biedt.

Andere bezienswaardigheden in Gardone Riviera zijn Villa Alba, het museum Il Divino Infante en de door Hruska aangelegde botanische tuin van Heller, waar op een oppervlakte van zo’n 10.000 vierkante meter ongeveer tweeduizend planten- en boomsoorten uit verschillende klimaten te bewonderen zijn.

Hier ligt Gardone Riviera

Weersverwachting Gardone Riviera

vandaag
14° / 7°
morgen
12° / 8°
19 apr
14° / 7°
20 apr
17° / 9°
21 apr
15° / 4°
Meer weer van Gardone Riviera op klimaatinfo.nl

Meer informatie