Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lazise

Zodra je bij de oude haven van Lazise binnenkomt ben je waarschijnlijk in één klap verkocht. Het kleine haventje met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant een oude kerk betovert je meteen.

Lazise is een dorp aan het Gardameer, gelegen in de regio Veneto. Lazise stamt uit de middeleeuwen. De ommuring en de kerk San Niccolò zijn overblijfselen uit die tijd, waarin Lazise een belangrijke handelsplaats was. Dit was de tijd dat de stad Venetië één van de belangrijkste handelssteden van Europa was. Lazise profiteerde mee van deze positie van de stad op palen. In de afgelopen eeuwen is Lazisse ingeslapen. Het toerisme heeft ervoor gezorgd dat Lazise weer een groot deel van de grandeur van weleer teruggewonnen heeft.

Lazise heeft een historisch centrum dat grotendeels autovrij is. De pleinen en straatjes hebben grotendeels een toeristische functie gekregen. Hier vid je hotels, Bed&Breakfasts, winkels met souvenirs, kleding, schoenen en lokale producten, ijssalons en redelijk veel restaurants en bars. Lekker eten en drinken in Lazise is dan ook niet lastig. Vergeet vooral niet om bij je maaltijd een glas of fles lokale wijn te bestellen. Aan de oostelijke oevers van het Gardameer worden immers uitstekende wijnen geproduceerd.

Zoals geschreven is de oude haven van Lazise één van de bezienswaardigheden van het dorp. De San Niccolò kerk die aan de zuidkant van de haven staat stamt uit de twaalfde eeuw. In de middeleeuwse kerk bevinden zich een aantal fresco’s die toe te dichten zijn aan de school van Giotto. Toen de kerk instortte zijn de fresco’s zwaar beschadigd. Inmiddels is een deel van de fresco’s hersteld en weer op de binnenwanden van de kerk te bewonderen.

De autovrije wandelpromenade langs het Gardameer is een tweede hoogtepunt van Lazise. De in golfpatroon aangelegde bestrating in combinatie met de mooie Italiaanse panden aan de ene kant en het meer aan de andere kant zorgen voor een mooi plaatje.

Hier ligt Lazise

Weersverwachting Lazise

vandaag
24° / 15°
morgen
24° / 16°
16 jun
26° / 17°
17 jun
29° / 17°
18 jun
30° / 19°
Meer weer van Lazise op klimaatinfo.nl

Meer informatie