Weersverwachting Lazise

vandaag
7° / 3°
morgen
10° / 3°
7 dec
8° / 1°
8 dec
6° / 1°
9 dec
4° / 2°

Lazise

Waar ligt Lazise?

Externe links

Lazise heeft een historisch centrum dat grotendeels autovrij is. De pleinen en straatjes hebben grotendeels een toeristische functie gekregen. Hier vid je hotels, Bed&Breakfasts, winkels met souvenirs, kleding, schoenen en lokale producten, ijssalons en redelijk veel restaurants en bars. Lekker eten en drinken in Lazise is dan ook niet lastig. Vergeet vooral niet om bij je maaltijd een glas of fles lokale wijn te bestellen. Aan de oostelijke oevers van het Gardameer worden immers uitstekende wijnen geproduceerd.

Zoals geschreven is de oude haven van Lazise één van de bezienswaardigheden van het dorp. De San Niccolò kerk die aan de zuidkant van de haven staat stamt uit de twaalfde eeuw. In de middeleeuwse kerk bevinden zich een aantal fresco’s die toe te dichten zijn aan de school van Giotto. Toen de kerk instortte zijn de fresco’s zwaar beschadigd. Inmiddels is een deel van de fresco’s hersteld en weer op de binnenwanden van de kerk te bewonderen.

De autovrije wandelpromenade langs het Gardameer is een tweede hoogtepunt van Lazise. De in golfpatroon aangelegde bestrating in combinatie met de mooie Italiaanse panden aan de ene kant en het meer aan de andere kant zorgen voor een mooi plaatje.

Foto's van Lazise