Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Altena

Altena is een stadje in het Sauerland dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De burcht van Altena is de belangrijkste bezienswaardigheid van dit stadje aan de rivier de Lenne.

De Burcht Altena werd gebouwd in opdracht van het Hertogdom Berg in het begin van de twaalfde eeuw. Niet lang na de bouw van het kasteel verrees het stadje aan de voet van de burcht, aan de over van de rivier. De naam van het stadje en de burcht zijn hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de Germaanse naam van de rivier de Lenne. De rivier de Lenne is de langste zijrivier van de Ruhr, hij ontspringt op de top van de Kahler Asten in Winterberg op een hoogte van 819 meter. Hij stroomt bij de stad Hagen in de Ruhr waarna de Ruhr in volume bijna verdubbeld.

De Burg Altena is de belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje. Het kasteel heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Märkischer Kreis en de rest van de huidige deelstaat Noordrijn-Westfalen. De burcht is door de eeuwen heen meerdere malen van eigenaar veranderd. De verschillende kasteelheren lieten hun sporen achter door veranderingen aan het kasteel aan te brengen. Tijdens een wandeling door de burcht van Altena kun je goed de verschillen tussen de verschillende bouwperiodes zien.

Tegenwoordig is een deel van het kasteel in gebruik als museum en een deel als jeugdherberg. Het zou zelfs de oudste nog steeds bestaande jeugdherberg ter wereld zijn. Of deze bronnen gelijk hebben is echter niet te controleren. Het museum is een leuke, leerzame attractie voor jong en oud. Zo kun je er zelf voelen hoe het is om een helm en maliënkolder te dragen en zijn er prachtige ingerichte stijlkamers te vinden. Vanuit verschillende ruimtes in het kasteel heb je een prachtig uitzicht op het stadje Altena.

Hier ligt Altena

Weersverwachting Altena

vandaag
17° / 11°
morgen
20° / 11°
15 jul
24° / 12°
16 jul
19° / 16°
17 jul
22° / 14°
Meer weer van Altena op klimaatinfo.nl

Meer informatie