Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tecklenburg

Tecklenburg is een schattig stadje gelegen net over de Duitse grens tussen Osnabruck en Munster. Dit maakt het ideaal voor wie een dagje Duitsland wil doen. Dankzij de vakwerkhuizen en het schilderachtige centrum waan je je direct veel verder weg.

De typische witte huizen zijn nu vaak ingenomen door winkeltjes waar je sfeervolle souvenirs, kunst en kitsch kunt kopen. Ook hebben diverse kunstenaars hun galerie in Tecklenburg. Mocht je dorstig zijn geworden van al dat struinen dan zijn er diverse biergartens en ook aan leuke restaurantjes geen gebrek.

 

Met minder dan 10.000 inwoners heeft Tecklenburg een dorpse uitstraling maar omdat het in 1388 stadsrechten kreeg is het officieel een stad. Vroeger was er ook een graaf van Tecklenburg maar tegenwoordig is de ruïne van zijn kasteel in gebruik voor zomerse openluchtconcerten. Andere bezienswaardigheden in Tecklenburg zijn de stadskerk, met tombes van enkele belangrijke personen uit de geschiedenis van het stadje, en het poppenmuseum.

Gelegen in de uitlopers van het Teutoburgerwoud heeft Tecklenburg ook veel te beiden voor natuurliefhebbers, direct naast het dorpje begint het ”heksenpad”. Een wandeling langs diverse rotsformaties i n het bos waar volgens de legendes heksen bij elkaar kwamen. Ook nordic walking en mountainbike zijn populaire activiteiten. Voor wie op zoek is naar ontspanning is er ook een welnesscentrum en een golfbaan in Tecklenburg.

Hier ligt Tecklenburg

Weersverwachting Tecklenburg

vandaag
2° / -1°
morgen
3° / 1°
6 dec
2° / 1°
7 dec
3° / 1°
8 dec
4° / 2°
Meer weer van Tecklenburg op klimaatinfo.nl

Meer informatie