Weersverwachting Monschau

vandaag
2° / -1°
morgen
0° / -3°
4 dec
3° / 0°
5 dec
1° / -5°
6 dec
1° / -5°

Monschau

Waar ligt Monschau?

Externe links

Het zijn niet alleen de vakwerkhuizen die Monschau zo bijzonder maken. De ligging in het Roerdal, met de Roer als belangrijkste rivier, maakt van het dorp een plek van uitzonderlijke schoonheid. Als je de moderne elementen zoals auto’s, straatverlichting en reclame-uitingen weg zou halen uit het straatbeeld, dan waan je je honderden jaren terug als je door Monschau loopt. Naast de vakwerkhuizen zijn er tal van andere bezienswaardigheden te zien in Monschau, zoals de Burg Monschau, verschillende oude kerken en het Rotes Haus. Dit voormalige handelshuis doet tegenwoordig dienst als museum. Hier kun je het antieke interieur bekijken dat naar hedendaagse maatstaven een paar miljoen euro zou kosten.

Een mooie manier om Monschau te bekijken, is vanaf het wandelpak dat net wat hoger dan het plaatsje zelf ligt. Deze panoramawandelroute vind je in het zuidwesten van Monschau. In de wintermaanden kan het wandelpad door sneeuw of ijs slecht begaanbaar zijn. Monschau is sowieso een mooie plek voor wandelaars. Rond het plaatsje zijn er meerdere prachtige wandelroutes te vinden die je door het prachtige bosrijke landschap voeren.

Als je wilt gaan overnachten in Monschau, dan is het goed te weten dat de kamerprijzen voor hotels en B&B’s erg kunnen fluctueren. Vooral in het zomerseizoen kan het er erg druk zijn, wat de prijzen opstuwt. In mei, juni en september zijn de weersvooruitzichten voor Monschau mede bepalend voor de bezettingsgraad van de accommodaties. Tijdig reserveren is daarom aanbevolen. Via de bekende boekingssite booking.com kun je vrijwel alle hotels in Monschau boeken.

Foto's van Monschau