Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monschau

Al sinds het begin van de vorige eeuw is Monschau ontzettend geliefd als toeristische bestemming. Door de nabije ligging komen er vrij veel Nederlandse vakantiegangers.

Het plaatsje Monschau behoort tot de beste plekken om de typische vakwerkhuizen te bekijken. Er zijn weinig plekken waar je zo’n grote concentratie aan dit soort historische panden terug kunt vinden. De oorsprong van huizen die met deze bijzondere bouwtechniek gebouwd worden, gaat helemaal terug naar de dertiende eeuw. Toen begon men met het gebruiken van muren met een uit houten balken bestaande dragende structuur. Zo ook in Monschau dat eind twaalfde eeuw ontstond en in de dertiende eeuw een flinke groeispurt kreeg.

Het zijn niet alleen de vakwerkhuizen die Monschau zo bijzonder maken. De ligging in het Roerdal, met de Roer als belangrijkste rivier, maakt van het dorp een plek van uitzonderlijke schoonheid. Als je de moderne elementen zoals auto’s, straatverlichting en reclame-uitingen weg zou halen uit het straatbeeld, dan waan je je honderden jaren terug als je door Monschau loopt. Naast de vakwerkhuizen zijn er tal van andere bezienswaardigheden te zien in Monschau, zoals de Burg Monschau, verschillende oude kerken en het Rotes Haus. Dit voormalige handelshuis doet tegenwoordig dienst als museum. Hier kun je het antieke interieur bekijken dat naar hedendaagse maatstaven een paar miljoen euro zou kosten.

Een mooie manier om Monschau te bekijken, is vanaf het wandelpak dat net wat hoger dan het plaatsje zelf ligt. Deze panoramawandelroute vind je in het zuidwesten van Monschau. In de wintermaanden kan het wandelpad door sneeuw of ijs slecht begaanbaar zijn. Monschau is sowieso een mooie plek voor wandelaars. Rond het plaatsje zijn er meerdere prachtige wandelroutes te vinden die je door het prachtige bosrijke landschap voeren.

Als je wilt gaan overnachten in Monschau, dan is het goed te weten dat de kamerprijzen voor hotels en B&B’s erg kunnen fluctueren. Vooral in het zomerseizoen kan het er erg druk zijn, wat de prijzen opstuwt. In mei, juni en september zijn de weersvooruitzichten voor Monschau mede bepalend voor de bezettingsgraad van de accommodaties. Tijdig reserveren is daarom aanbevolen. Via de bekende boekingssite booking.com kun je vrijwel alle hotels in Monschau boeken.

Hier ligt Monschau

Weersverwachting Monschau

vandaag
22° / 12°
morgen
25° / 15°
26 jun
24° / 16°
27 jun
24° / 18°
28 jun
20° / 16°
Meer weer van Monschau op klimaatinfo.nl

Meer informatie