Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bad-Münstereifel

In  het zuidwestelijke deel van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt het stadje Bad-Münstereifel. Het is een prachtige levendig stadje waar de tijd sinds de middeleeuwen lijkt stil te hebben gestaan.

De oudste delen van de huidige stadsmuren van Bad-Münstereifel stammen uit het einde van de dertiende eeuw en het begin van de veertiende eeuw. Het eerste wat opvalt als je aan komt rijden bij het stadje zijn de stadsmuren en de prachtige gerestaureerde stadspoorten. In totaal zijn er nog vier van deze poorten te vinden en is er nog 1,6 kilometer van de originele stadsmuur aanwezig. Deze ommuren voor het grootste deel het historische centrum van Bad-Münstereifel. Vanaf de hoogst gelegen stadmuren heb je een prachtig uitzicht over het stadje.

 

De Sint-Chrysanthus en Daria kerk van Bad-Münstereifel is opgericht in de eerste helft van de negende eeuw door een Benedictijnenklooster. Als snel na de oprichting werden de resten van de martelaren Cryssanthus en Daria naar de kerk gebracht. De huidige kerk werd gebouwd in de elfde eeuw. Na een periode van verval in de negentiende eeuw werd de kerk prachtig gerestaureerd. Tegenwoordig kan kerk de gehele dag bezocht worden. Bij de entree van de kerk is een praalgraf te vinden van een ridder uit de veertiende eeuw.

Bad-Münstereifel is tegenwoordig een drukke toeristische bezienswaardigheid. Met name de prachtige vakwerkhuisjes langs de hoofdstraat zorgen voor een prachtig pittoreske sfeer in het stadje. In het historische centrum zijn er tal van leuke winkeltjes, gezellige restaurant en terrassen te vinden. Hier kun je jezelf tegoed doen aan alle typisch Duitse producten.

Hier ligt Bad-Münstereifel

Weersverwachting Bad-Münstereifel

vandaag
5° / 2°
morgen
6° / 1°
26 apr
10° / 3°
27 apr
15° / 6°
28 apr
16° / 10°
Meer weer van Bad-Münstereifel op klimaatinfo.nl

Meer informatie