Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kettwig

Kettwig is een onbekende parel in het Ruhrgebied Tussen alle industriële steden verwacht je niet dat je nog klein authentiek dorpje aan kan treffen. Bestuurlijk gezien is Kettwig geen zelfstandig dorp meer maar onderdeel van de stad Essen.

Gelukkig ligt er tussen het dorp en de stad nog een stuk natuur en is het niet aan elkaar gegroeid. Hierdoor heeft Kettwig wel dat dorpsgevoel weten te bewaren. De historie van Kettwig gaat terug tot de middeleeuwen. Waarschijnlijk ontstond het dorp al in het jaar 800, maar zeker is dat de historische brug over de Ruhr al in 1282 genoemd werd in documenten. In het oude centrum tref je nu nog een aantal goed bewaarde historische huizen. Aan de smalle straatjes staan zowel vakwerkhuizen als met leisteen afgewerkte woningen. Soms kan je aan de buitenkant nog zien wie er woonde, bijvoorbeeld het Dokterhaus De woningen staan schots en scheef, maar dat is deel van de charme. Hier kunnen dan ook geen auto’s rijden.

Kettwig is vrij klein, je kunt er in een half uur doorheen lopen. Neem de tijd om te stoppen bij een van de restaurantjes, de biergarten of een van de winkeltjes of galerieën. Bijvoorbeeld bij het Lavendel im Brückencafe waar ze zelfgemaakte taarten en andere snacks verkopen waarin lavendel is verwerkt. Beste bijzonder om eens te proeven en mocht je niet van Lavendel houden, ze hebben ook enkele reguliere smaken. Hun kleine dakterras kijkt uit over het water.

De historische brug over de Ruhr bestaat niet meer, wel kun je over de Brücke über den Mühlgraben lopen, deze oud brug gaat over een meertje. Draai je daarna om voor het mooiste uitzicht over Kettwigg. Zeker als de zon schijnt en de huizen worden weerspiegeld in het meertje.

Ook rondom het oudste deel van Ketwigg zijn nog mooie stukjes te vinden. Hoewel het hier meer een mix van middeleeuwse en 19e-eeuwse gebouwen. Bijvoorbeeld het stadhuis, het treinstation en verschillende fabriekspanden die dienstdeden voor de textielindustrie. Jammer genoeg staat er ook redelijk wat moderne nieuwbouw tussendoor. Bij het toerisme office kan je een kaart halen met daarop een wandelroute langs interessante gebouwen in Kettwig.

Hier ligt Kettwig

Weersverwachting Kettwig

vandaag
19° / 14°
morgen
21° / 12°
21 jun
20° / 16°
22 jun
19° / 14°
23 jun
20° / 13°
Meer weer van Kettwig op klimaatinfo.nl

Meer informatie