Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Billerbeck

Billerbeck is een klein stadje in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Billerbeck is een bekende bedevaartsplaats in Duitsland. Ieder jaar trekken er vele duizenden bedevaartgangers naar deze stad toe.

Billerbeck ligt niet ver van de stad Münster vandaan hierdoor is Billerbeck een leuke tussenstop als je deze stad gaat bezoeken. Trek hier echter wel wat tijd voor uit aangezien het stadje zelf meer dan genoeg te bieden heeft. Denk hierbij aan het oude raadhuis, de Ludgerusdom, Haus Beckebans en de het uit de achttiende eeuw stammende gerechtsgebouw. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Billerbeck is de Johanniskirche.

De Johanniskirche stamt uit de derde helft van de elfde eeuw en is door de eeuwen heen meerdere malen herbouwd. In de kerk zijn verschillende oude kunstwerken te vinden zoals een Magdalena-altaar uit de zeventiende eeuw en het altaarbeeld uit de renaissance.De Johanniskirche is een Hallenkerk die bestaat uit drie schepen.

Bij Billerbeck zijn de Ludgerusbronnen te vinden. Deze bronnen worden voor het eerst in de zestiende eeuw vermeld. Volgens de legende zijn deze bronnen ontstaan door de ganzen van de heilige Liudger. Deze ganzen werden door Liudger in een opgedroogde bron gegooid. Deze ganzen groeven hierna in de bodem en hierdoor ontstond de huidige bron. Bij de bronnen staat de Brunnenkapel.

Hier ligt Billerbeck

Weersverwachting Billerbeck

vandaag
6° / 1°
morgen
8° / -1°
29 mrt
14° / 5°
30 mrt
14° / 10°
31 mrt
13° / 9°
Meer weer van Billerbeck op klimaatinfo.nl

Meer informatie