Baden-Württemberg

Duitsland

De deelstaat Baden-Württemberg is qua grote en qua aantal inwoners de derde deelstaat van Duitsland. De grootste stad en de hoofdstad van deze deelstaat is Stuttgart. Andere grote steden in deze deelstaat zijn Heidelberg, Freiburg, Karlsruhe, Ulm en Baden-Baden. Naast de prachtige Duitse steden zijn er in deze deelstaat ook behoorlijk wat prachtige dorpjes te vinden. In veel van deze dorpjes is nog het echte oude Duitsland te herkennen zowel in de bouwstijl als in de vriendelijkheid van de bewoners. Het leuke is van de dorpjes in Baden-Württemberg is dat de verschillende dorpjes er allemaal een eigen karakter hebben. Hoewel de meeste dorpjes in eerste instantie op elkaar lijken zal je merken als je iets beter kijkt dat er meer verschillend te ontdekken zijn dan overeenkomsten.

 

Breisach am Rhein

In de regio Baden-Wurttemberg tegen de Franse grens aan ligt het dorpje Breisach am Rhein. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van Duitsland met name de prachtige kerk die hoog boven het dorp ligt zorgt voor een mooie aanblik.

De Sint Stephansdom staat bovenop de Münsterberg tegenover deze berg ligt de Eckartsberg waar nu nog de resten van een voormalig fort te vinden zijn. De flanken van deze berg zijn begroeid met druivenranken. De wijn die hier gemaakt wordt staat bekend als één van de beste van Duitsland. De wijnregio Kaiserstuhl is één van de beroemdste van het land. Dit heeft voornamelijk te maken met het warme klimaat dat er in dit deel van Duitsland heerst.

» meer over Breisach am Rhein