Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Baden-Württemberg

Mooiste dorpjes van Baden-Württemberg

De deelstaat Baden-Württemberg is qua grote en qua aantal inwoners de derde deelstaat van Duitsland. De grootste stad en de hoofdstad van deze deelstaat is Stuttgart. Andere grote steden in deze deelstaat zijn Heidelberg, Freiburg, Karlsruhe, Ulm en Baden-Baden. Naast de prachtige Duitse steden zijn er in deze deelstaat ook behoorlijk wat prachtige dorpjes te vinden. In veel van deze dorpjes is nog het echte oude Duitsland te herkennen, zowel in de bouwstijl als in de vriendelijkheid van de bewoners. Het leuke is van de dorpjes in Baden-Württemberg is dat de verschillende dorpjes er allemaal een eigen karakter hebben. Hoewel de meeste dorpjes in eerste instantie op elkaar lijken zal je merken als je iets beter kijkt dat er meer verschillend te ontdekken zijn dan overeenkomsten.

 

Breisach am Rhein

Baden-Württemberg

In de regio Baden-Württemberg tegen de Franse grens aan ligt het dorpje Breisach am Rhein. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpen van Duitsland, met name de prachtige kerk die hoog boven het dorp ligt zorgt voor een mooie aanblik.

Meersburg

Baden-Württemberg

Meersburg is een prachtig dorpje op de noordelijke oever van de Bodensee, het dorp ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Het is een oud dorp waarvan de geschiedenis helemaal teruggaat tot de Merovingen, die dit deel van Europa overheersten in de vroege middeleeuwen.